Gyerekprogramok a solymári búcsúban

2319
Fotó: apaczai.com

A solymári búcsú idén is érdekes, változatos programokkal várja a gyerekeket és a családokat. Újdonság, hogy ebben az évben a gyerekprogramok kiköltöznek a Templom térre, az iskola A épülete elé.

Szombaton délelőtt rögtön egy kifejezetten izgalmas program várja a gyerekeket, hiszen délelőtt 10 órától nyílt nap keretében be lehet menni és körül lehet nézni az újonnan épült tűzoltószertárban.

A Templom téren szombaton és vasárnap délután is várja a “Kreatív megálló” a gyerekeket, ahol mindkét nap 15 órától egészen este 19 óráig be lehet kapcsolódni a Kreatív Műhely alkotó folyamataiba: lesz legyezőkészítés, kavicsfestés, mandalapecsételés, de készülhetnek papírtányér állatfigurák és papírgyöngy-fűzés is. A hétvége mindkét napján 15.30-16.00-ig Ringató foglalkozás várja majd a legkisebbeket.

Fotó: apaczai.com

Szombaton délután ezen kívül érdemes lesz benézni a Kud–Art kézműves sátorba, ahol a gyerekek eregethetnek óriás buborékokat, megcsinálhatják saját „I love Solymár” jelvényüket, de lesz arcfestés és ékszerkészítés újrahasznosított anyagokból is. 16 órától az iskola B épületének udvarán Mikola Péter zenés játszótárs műsora szól gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. A gyerekek számára ezt a napot a Napraforgó Játszóház „Pirosmalac” interaktív előadása kerekíti le 17.00-17.45-ig.
A szombati nap részletes programját itt találják.

Fotó: apaczai.com

Vasárnap délután tovább folytatódnak az iskola előtt a Kreatív Műhely alkotó programjai és újra lesz Ringató. Az iskola udvarán 16 órától a Holló együttes “Vásárfia” című gyermekműsorát tekinthetjük meg, amelyben mindvégig nagy szerepet játszanak a gyerekek és a felnőttek, akikkel vagy a színpadról, vagy a színpadon együtt játszik, muzsikál az együttes. A vasárnapi részletes programokat ide kattintva láthatják.
17.00-17.45-ig pedig a Templom téren Bussyék Ágról ágra nevű családi zenekarát is élvezhetjük, sőt különféle hangszerek kipróbálásával mi magunk is részesei lehetünk az előadásnak.

Amit pedig semmiképp se felejtsünk el: péntektől egészen hétfőig egész nap vidámpark várja a családokat és gyerekeket a Terstyánszky úton, az Aranykorona étterem előtti parkolóban. Az élmény kedvéért és a helyszínek közötti közlekedés megkönnyítéséért az előző években megszokottak szerint szombaton és vasárnap is egész nap ingyenesen fog járni a kerekes kisvonat a Templom tér és a sportpálya között.

PA / apaczai.com