A solymári búcsú vasárnapjának részletes programja

3671
Fotó: apaczai.com

A búcsú harmadik napján, vasárnap (szeptember 9.) is rengeteg ingyenes koncert és program várja a látogatókat.

Helyszín: az Apáczai Csere János Művelődési Ház és környéke

Programok a művelődési ház színpadán:

16:00 – Sax-O-Funk

Fotó: apaczai.com

A zenészek zenekara, avagy ha nincs itthon a macska, cincognak az egerek. Komolyra fordítva: a session-zenészek, akik általában egy sztár mögött állnak a színpadon, most saját produkcióval állnak elő. Megpróbálják összeegyeztetni a popularitást a minőséggel, természetesen műfajilag a saját ízlésükön belül maradva.

17:30 „A swing hercege” – Gájer Bálint

Fotó: apaczai.com

Gájer Bálint minden embert táncra perdít zenéjével. Olyan színpadi tapasztalatot tudhat maga mögött, ami a legnagyobb előadókkal kel versenyre. A „Swing’n Pop” zenei stílus meghonosítója és vezéralakja. Eddig három nagylemeze jelent meg, ebből a zenei anyagból ad ízelítőt 4 fős zenekarával. Világslágerek egyedi feldolgozása mellett saját dalai is elhangzanak majd a koncerten.

19:00 – Muzsikás együttes

Fotó: apaczai.com

A több mint 40 éve alakult Muzsikás együttes Magyarország egyik zenei nagykövete. Elsőként sikerült elfogadtatniuk a világban a magyar népzenét, mint önálló, minden más műfajjal egyenértékű zenei stílust. Műsorukat táncház követi a Magyar Örökség-díjas Cédrus Táncegyüttessel.

Programok a kisiskola udvarán:

16:00 – Vásárfia – a Holló együttes gyermekműsora
A vásári komédiákat idéző vidám műsort, az elmúlt évszázadok legszebb gyermekdalaiból, illetve a Holló együttes legsikeresebb számaiból állították össze. Az előadás során mindvégig nagy szerepet játszanak a gyerekek és a felnőttek, akikkel vagy a színpadról, vagy a színpadon együtt játszik, muzsikál az együttes. A szekszárdi együttes az elmúlt 30 év alatt 12 gyerekeknek és felnőtteknek szóló albumot jelentetett meg. A Holló zenék ihletői: Weöres Sándor, Petőfi Sándor, Arany János, Ady Endre, Tóth Árpád, Csokonai Vitéz Mihály, Nagy Bandó András, Csoóri Sándor, Nagy László.

17:30 – Seress Rezső ’50 emlékest
Molnár György Lyra-díjas harmonikaművész és koncertzenekarának műsora. Az előadás sztárvendége: Maros Gábor. Seress Rezső zeneszerző-zongorista 50 éve fejezte be földi pályafutását, de a dalai halhatatlanná tették. Az egyik leghíresebb örökzöld dala a ’Szomorú vasárnap’ (Gloomy Sunday) volt, ami az egyetlen olyan magyar örökzöld, ami világslágerré vált, több mint 100 nyelven adták elő. Sok más slágere is fűződik a nevéhez, mint pl. a ’Szeressük egymást gyerekek’, a ’Gyere Bodri kutyám’, a ’Fizetek Főúr’, a ’Ha néha visszaűznek téged’, ’Az élet egy nagy csodálatos semmi’ és a ’Csak átutazó vagyok itt a földön’ Seress Rezső munkásságának tisztelegve a koncerten minden nagy slágere elhangzik.

20 óra – THE BITS – Beatles emlékzenekar

Fotó: apaczai.com

A Beatles-t mindenki ismeri és szereti. A The Bits 2013-as megalakulása óta a közép-európai régió egyik legjelentősebb Beatles emlékzenekarává vált. 2015-ben a liverpooli Beatles Week közel 70 fellépője közül egyedüliként mutatta be az 50 éves Help! nagylemez teljes anyagát a Beatles mekkájának számító, legendás Cavern Clubban, ahová a szervezők 2017-ben is visszahívták az együttest. A német Höfner gitárgyár (Paul McCartney híres, hegedűalakú basszusgitárjának gyártója) művészeti elismerésének jeléül egyedüliként a The Bits-et támogatja a közép-európai régióban, és a zenekaré lehetett a megtiszteltetés, hogy a világon egyedüliként közreműködhetett a legendás hangszer 60 éves díszünnepségén Németországban.

A Bauernhaus vasárnapi programjait itt találják.

Forrás: Apáczai Csere János Művelődési Ház

apaczai.com