Kiállítás a solymári anyákról, pinceséta, sütimustra a búcsúban

2406

A Bauernhausban is zajlanak a programok a búcsú keretében.

Szeptember 7-én pénteken 18 órakor Ritter György történész Hazáink-Heimatländer című könyvét mutatja be. Új munkájában a német és magyar kényszermigrációs sorsról értekezik a második világháború utáni Magyarországon. A szerzővel Fuchs Sandra Titanilla beszélget.

Borkóstolással egybekötött pincesétára indulhatnak a jelentkezők ugyancsak pénteken. Solymáron a szőlősgazdák a pincéket nem a szőlőkertekbe, hanem a házak alá építették, néhány különleges pincét lehet megnézni pénteken 18 órától a Mátyás király utcában. A programra regisztálni kell, a részvételi díj 2000 Ft.

Kép: pixabay.com

A búcsú második napján, szeptember 8-án szombaton17 órakor Solymár szép csillaga(i) címmel Milbich Tamás fotókiállítására várják az érdeklődőket. A tárlatot dr. Szente Kálmán polgármester nyitja meg, Bartha Katalin hegedűművész közreműködésével. A kiállítás fotói az anyaságot mutatják be Solymáron a XX. század első felében.

Sütimustra lesz szombaton 15 órától és vasárnap 14 órától a Svábház udvarán. A sütőklub házi süteményeiből lehet kóstolni, a “lekvárstandnál” házi lekvárokból válogathatnak, és hobby-kézművesek saját készítésű portékáit vásárolhatják meg: ékszert, szappant, táskát, övet. A bolhapiac bevétele a Svábházat támogatja. A fröccs-standnál Hamvas Tibor solymári borász borait kóstolhatják.

Vasárnap délután a muzsikáé a terep. 16 órától Sax Norbert és családja szórakoztatja a látogatókat sváb dalokkal. 17 órától a Ziribarer Musikanten zenél, 19 órától Csernák Tibor harmonikán játszik.

Érdemes benézni!

Forrásunk és a programok még bővebb lelőhelye: a Bauernhaus blogja.