Szent György legendája elevenedik meg a plébániai játszóházban

490
Szent György legendája elevenedik meg a plébániai játszóházban
A játszóház áprilisi plakátja. Forrás: Solymári Plébánia

Április 24. Szent György napja, mely alkalomból a Solymári Plébánia április 20-án délelőtt interaktív mesélésre, játékos lovagi tornára és kézműveskedésre hívja a gyermekeket. A foglalkozás során a fiatalok a hit erejével győzhetik le a sárkányt, hősként győzedelmeskedhetnek a gonosz felett.

A György-legenda szerint, ,,Silena városa közelében volt egy tó, s abban lakott egy mérges sárkány. Már többször megfutamította a népet, amikor fegyveresen ellene vonult. Így hát a polgárok naponta két juhot adtak neki. Amikor a juhok megfogyatkoztak, megegyeztek, hogy naponta egy embert áldoznak a szörnynek. Sorsot vetettek, mely alól senki sem vonhatta ki magát. Amikor már a városnak szinte minden ifja és leánya áldozatul esett, történt, hogy a sors a király leányára esett. …”

A mítosz szerint a segítség Krisztus nevében és Szent György formájában érkezett lóháton, aki nem csak a sárkányt ölte meg, megmentve ezzel az ártatlan hölgy életét, hanem az egész népet felszabadította és hatására a nép (királyostul) megkeresztelkedett. Ott pedig, ahol a jó győzedelmeskedett a rossz felett, az emberek hálából templomot építettek, és a templom oltárának élő forrása csoda erővel bírt, mert meggyógyított minden beteget, ki ivott annak vizéből.

Szent György legendája évszázadok óta segít bátornak lenni, hinni, és a jóra törekedni a hétköznapokban. A plébánia pedig a szombati programjával segíthet a gyerekeknek, hogy démonjaikkal sárkányölő hősként küzdjenek meg saját életükben.

Találkozó a plébánián, 20-án 9 óra 30 perckor. A jutalom-desszert most sem marad el.

SolymárOnline