Húsvéti kincskeresés Solymáron, nem csak gyerekeknek!

602
Húsvéti kincskeresés Solymáron, nem csak gyerekeknek!
Kép forrása: Facebook

Egyszer volt, hol nem volt, Grimmné Dévényi Erika 2016-ban megálmodta és megszervezte a húsvéti fészekrakás és fészekrablás nevű közösségi játékot Solymáron.

Nem titok, hogy a mi szívünknek is kedves minden cselekedet, ami a helyi közösséget építi, így bemutatjuk a sokak által már biztos ismert játékot, mely szórakoztató, közösségformáló és nem utolsó sorban a szabadba csalogatja a gyerekeket.

A játék a karácsonyi Világító adventi kalendárium után szabadon, itt is önkéntes csatlakozáson alapul, mely az ünnepvárás, és az adok-kapok boldog érzéséhez köthető, családi, aktív kikapcsolódást nyújtó szórakozás élményét adja kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

A játék a Facebookon szerveződik, a csoporthoz történő csatlakozás után lehet az adminisztrátornak történő üzenetküldéssel jelentkezni a játékra, a pontos címet megjelölve, mint fészekrakó. A tojásvadászatot minden évben térkép is segíti, mely a fészkek helyét jelöli. A játék során a fészekrakó családot húsvét vasárnapján meglátogatják a kis fészekrablók, és kivesznek a Nekik szánt kosárkából valami meglepetést, akik a kölcsönösség elve alapján, cserébe szintén elhelyeznek valami kedves apróságot egy külön, erre a célra elhelyezett gyűjtőben. Fontos, hogy a tálak, kosárkák, dobozok kint vannak a ház előtt, – többnyire a kerítésen – így érdemes nem csak az arra járók figyelmét felkelteni, hanem óvni őket a széltől, esőtől vagy éppen a közvetlen napfénytől.

A Solymári Húsvét csoport idén 7 éves fennállását ünnepli, és közel 450 tagja van már, de az idei esemény még további lelkes jelentkezőkre vár.

Minél többen csatlakozunk az eseményhez, annál nagyobb lesz a móka, annál izgalmasabb lesz a kincskeresés!

Vasárnap, a nyári időszámítással megérkezik a garantált jó idő is az ünnepi hosszú hétvégére, és megrendezésre kerül a játék! Tartsuk életben ezt a remek civil kezdeményezést, és álljunk be mi is a solymári fészekállítók sorába!

A csoport és bővebb infó itt érhető el.

SolymárOnline