A Solymári Búcsú szombatjának részletes programja

5594
Fotó: apaczai.com

A búcsú szombatján (szeptember 8.) is színes programokkal várja a mulatni vágyókat a Solymári Búcsú.

Helyszín

Színpadi programok a művelődési ház udvarán

16:00 Táncolj, Solymár! – néptáncműsor A Cédrus Táncegyüttes, a Herbstrosen Tánccsoport valamint a Reményi Margit Táncegyüttes műsora.

18:00 – Tegnap, ma, holnap – Szulák Andrea műsora, közreműködik: Elek Norbert

Fotó: apaczai.com

A sokoldalú énekesnő szívesen és nagy sikerrel próbálja ki magát különböző műfajokban a poptól a musicalen át a klasszikus operettig vagy a televíziós műsorvezetésig. Jelenleg a Kölcsönlakás című fergeteges vígjátékban láthatjuk a Játékszínben prózai szerepben, és tavaly megjelent új lemeze, az „Így…” országos koncertturnéjának állomásain is hallhatja a közönség. Az albumon régi nagy pop-slágerek hallhatók – másképpen, ezt hivatott kifejezni a szűkszavú cím.

19:00 – Sambrasil Show

Fotó: apaczai.com

Vérpezsdítő ritmusoktól lesz hangos a művelődési ház udvara kora este. A Sambrasil show táncosai igazi karneváli hangulatot varázsolnak a szabadtéri színpadra. Négy szambatáncosnő és a négy dobos-capoeirás fiú fergeteges műsora, a napjainkban nagyon népszerű capoeira és macolele bemutatóval fűszerezve. A produkció része a tánctanítás és a közös karneváli finálé a vendégek közreműködésével.

20:00 – Drumsters

Fotó: apaczai.com

Egy dobzenekar, melynek tagjai ütőhangszeres zenészek, akiket nemcsak az ütőhangszerek varázslata tart össze, hanem az együtt zenélés öröme is. „Mindannyian magunkkal cipeltük saját zenei stílusunkat. Így az általunk bemutatott számok nagy hányada csak táplálkozik az autentikus elemekből, nem mondható stílushűnek. Ezzel együtt viszont igazán személyes.”

21:00 – Suba Attila & The Soulfool Band 

Fotó: apaczai.com

2014-ben Suba Attila soul énekes életre hívta a SoulFool Band- et. Céljuk, hogy saját számaikban megmutassák a régi soul és gospel dalok hangulatát modern hangzásban. Amerikai hangzással izgalmas és interaktív koncerttel repítik vissza a közönséget az 50′-es évek és a mai New Orleans világába.

23:00 – Ivan & The Parazol

Fotó: apaczai.com

Üstökösként robbant be 2010-ben, de azóta is töretlenül felfelé ívelő tendenciát mutat a nemcsak hazánkban, de Európa-szerte, sőt Amerikában is egyre népszerűbb budapesti beat rock’n’roll zenekar. Fiatal koruk dacára tökéletesen hozzák a 60-as 70-es évek óriásai – a Rolling Stones vagy a Doors – feelingjét, zenéjük hangzása mégis teljesen mai.

Programok a kisiskola udvarán

16:00 – Rajzolok egy szép világot – Mikola Péter zenés játszótárs műsora Mikola Péter hosszú évek óta a gyermekeknek énekel, de a felnőttek is szárnyra kapnak a dalaitól. Ezért több újságcikk is „Zenés játszótárs”-nak nevezte, mivel dalainak nagy része nemcsak énekelhető, de el is játszható. A hangszerelés aláfesti, erősíti a dalok tartalmát, a játékok történéseit. A szövegek a gyerekek életéből merítenek, tréfás fordulatokkal.

17:00 – Joker Dance Rock & roll és Divattánc SE
Műsoruk során bemutatkoznak az egyesület kezdő-, haladó- és verseny csoportjai. Tanítványaik minden versenyen ügyesen helyt állnak. Az akrobatikus rock&-roll-ban többszörös magyar bajnok csapataik mellett az idén megrendezett World Dance Masters világbajnokságon hip- hop csapataik 2. és 3. helyezést értek el. Emellett junior csapataik az Európa Bajnokságon képviselték hazánkat, ahol a dobogóra is állhattak.

18:00 – Szabyest

Fotó: apaczai.com

Szabyest a magyar tizenévesek Kasza Tiborja. Karrierje az egykor népszerű kérdezz-felelek oldalon, az ask.fm-en indult, ahol tízezrével válaszolt ismeretlenek kérdéseire, és ezzel nagy népszerűségre tett szert. „Mondhatni minden a szobám mélyén kezdődött pár éve: folytonos dalírások és gyakorlások után egyre többen figyeltek fel a publikált dalaimra, amik hátterében abszolút én álltam még technikailag is, köszönhetően a házilag összebarkácsolt stúdiónak. Rengeteg pozitív visszajelzés érkezett és érkezik azóta is.”

20:00 – Svábbál – Die Spatzen

Fotó: apaczai.com

A fiúkat még általános iskolás korukban kerítette hatalmába a zene. A zene, mely alkalmas barátságok születésére, alkotásra, mulatásra; legyen bármilyen műfajról is szó. Ők a sváb kultúra zenéjét választották, mely körülölelte őket.

A Bauernhaus szombati programjait itt olvashatják.

Forrás: Apáczai Csere János Művelődési Ház

apaczai.com