Szerdán ülésezik a testület

196
testületi ülés
Illusztráció: RUMedia.hu (Solymár címer)

Az ülésen többek között napirendre tűzték a helyi szociális rendelet módosítását, a helyi intézmények térítési díjának éves vizsgálatát, és döntenek a gyermekjóléti és gyámügyi feladatok 2023. évi átfogó, jegyző által beterjesztett értékelésről.

Solymáron a gyermekjóléti és szociális ellátások szabályairól szóló 3/2022. (IV.28.) önkormányzati rendelet szabályozza a település által adható pénzbeli és természetbeni ellátásra való jogosultság feltételeit. A jelenlegi rendelet jövedelemhatára évek óta nem került megemelésre, mert az a támogatásra vonatkozó törvény szerinti, 28.500,- Ft összegű szociális vetítési alapot veszi alapul. Az ezzel számított jogosultsági feltételeknek viszont érthető okokból egyre kevesebben tudnak megfelelni. A polgármester által most benyújtott módosító javaslat a jogosultság kiterjesztésével -a jövedelemhatár megemelésével- jóval több szociálisan rászoruló, hátrányos helyzetű családnak tudna segítségül szolgálni a jövőben a rendelet által nyújtható települési támogatás formájában.

Szavaznak továbbá dr. Batka Brigitta belső ellenőr 2023. évi jelentésének jóváhagyásáról , a “SOLYMÁRÉRT” kitüntetés idei díjazottjáról, és a Napsugár Óvodában bekövetkezett csőtörés okozta károk megelőlegezett költségeiről. Megelőlegezett költségként kerül kifizetésre ugyanis a beázás okozta helyreállítás, éppúgy mint az Avar-Homok utca kereszteződésében kialakult üregesedés megszüntetése. Ezt követően, mindkét esetben a beérkező Vis Maior támogatás, és a biztosítási kárösszeg is, automatikusan a tartalékkeretet növeli majd.

Végezetül döntést hoznak a képviselő-testület tagjai további egy traffipax sebességmérő berendezés beszerzéséről is, mely javaslat elfogadásával így már 3 kamera kerülhet telepítésre községünkben.

SolymárOnline