Új fejlemények a sárhelyzetben

2447
Új fejlemények a sárhelyzetben
Borítókép: Tavimsz Kft. által készített, helyszíni saját fotó

Számtalan olvasói levél és fotó érkezett szerkesztőségünkhöz a sárfelhordással kapcsolatos solymári cikkünk kapcsán, melyet ezúton is köszönünk Önöknek.

Cikkünk kapcsán az eset kétségkívül nagy nyilvánosságot kapott, és több hírportál figyelmét is felkeltette az elmúlt napokban.

Volt olyan olvasónk, aki jelezte, hogy már az illetékes rendőri kapitányságon is tett bejelentést az üggyel kapcsolatban, de legtöbben nevük elhallgatását kérve álltak az ügy mellé, hangot adva felháborodásuknak vagy elkeseredettségüknek.

Cikkünk apropója azonban, – fentiek ellenére – az, hogy végre lehetőségünk van meghallgatni a másik felet is. Kiss Ákos ügyvezető válaszában elmondta, hogy nem cégük érintett az eset kapcsán, hanem egy harmadik cég, mely Kft. vezető tisztségviselője szintén rendelkezésünkre állt, és élt a válaszadás lehetőségével.
A PILIS-LOGISTIC Kft. képviseletében eljáró ügyvezető úr előadta, hogy „kettő beruházásról beszélünk, amelyek valóban szomszédosak:
Ami hozzánk tartozik az a Hofstädter Építőanyag Centrum Kft. és a Pilis- Logistic Kft. közösen megvásárolt volt solymári téglagyár terület, ahol felújításba kezdtünk, hogy a jelenlegi tevékenységeinket egy megújult környezetben mutassuk be. Jelenleg a cégcsoportunk több mint 200 alkalmazottat foglalkoztat, vagyis 200 családnak ad megélhetést a régióban, de ez a beruházás elkészültével akár duplázódhat is.
A régi romos területen számos fejlesztés készül még el, többek között egy körforgalom épül és megszépíti Solymár főbejáratát.

Amiből a sárkihordás is fakad a Tavimsz Kft. által megvásárolt bányaterület, ami szomszédos a Hofstädter- Pilis Logistic telekkel. A bányából történő kihajtás a Hofstädter- Pilis Logistic telken keresztül történik, mert a bánya hivatalos kijáratát (solymári Rókus utcát) sajnos nem lehet használni, mert az ott lakók még a működő téglagyár idején is rengeteg panaszt tettek. Így a kihajtást csak a szomszédos Hofstädter- Pilis Logistic telken keresztül történhet, közvetlenül a főútra.

Amiben tudunk természetesen mi is segítjük és figyelembe vesszük a helyi lakosok panaszait, kéréseit, illetve támogatjuk a helyi vállalkozások jövőjét, így persze állunk rendelkezésre lehetőségünkhöz mérten.”

A nyilatkozatban is említett TAVIMSZ Kft. képviseletében eljáró ügyvezető, Figura Ferenc tájékoztatása szerint a jogszabályoknak megfelelően kezelik a fennálló helyzetet a rekultivációs beruházás kezdete óta.
„Solymár lakossága és az utakon közlekedők biztonsága egyaránt fontos cégünk számára is, ezért minden óvintézkedést megteszünk annak érdekében, hogy a jelenlegi helyzetet megfelelően kezeljük:

  • a tehergépkocsik rakodást követően egy kerékmosón mennek keresztül,
  • abból kijövet sárrázón hajtanak át,
  • ezután betonon hajtanak a kijárat felé,
  • belső területet saját eszközökkel takarítjuk,
  • a főutat pedig a Magyar Közút által ajánlott minősített cégekkel tisztítjuk (fotók mellékelve)

Ha bármilyen visszajelzés érkezne a lakosság részéről soron kívül mindent meg fogunk tenni, hogy a lehető leggyorsabban elhárítsuk a veszélyt, ha esetleg adódna.
Az időjárási helyzetnek megfelelően ezen beruházás körülbelül még 2 hónapig tart majd. Ezúton is köszönjük a lakosság támogatását és megértését.”

Egy biztos, a telkek tulajdonosai, illetve a beruházással és kivitelezéssel érintett felek olyannyira törekednek a megfelelő egyéni és közösségi, piaci és társadalmi érdekek összehangolására, és az eset békés és gyors rendezésére, hogy stábunk is meghívást kapott egy helyszíni bejárásra Dr. Szente Kálmán Polgármester Úr jelenléte mellett a gyárterületen, melyről hamarosan videós beszámolónkban tájékoztatjuk Önöket.

SolymárOnline