Elég a sár már Solymár!

2572
Elég a sár már Solymár!
Fotók: RUMedia.hu

Mindannyiunk hétköznapjait megkeseríti a solymári vasútállomásnál lévő körforgalom és az Auchan közötti útszakaszon az egykori solymári téglagyár helyén látható nagyívű fejlesztés  telephelyi és telephelyén kívül végzett földmunka és logisztikai projekttel összefüggő munkavégzés következtében kialakult “sárfelhordás”.

A helyzet komolyságát tanúsítandó, szerkesztőségünk hetek óta készít felvételeket az útszakasz aktuális állapotáról, illetve bekértük az ügyben közvetlenül és közvetetten érintett felek nyilatkozatait.

Elsőként a Solymári Önkormányzat állt rendelkezésünkre, és megerősítették, hogy ismert előttük a probléma, dolgoznak az ügy megoldásában, felvették a kapcsolatot mind a beruházóval, mind pedig az útszakasz tisztaságáért felelős szervvel, továbbá rendszeresen ellenőrzik a helyszínen a szabályoknak való megfelelést is.

Dr. Beregszászi Márk jegyző elmondta portálunknak, hogy egyeztettek a beruházó kivitelezőjével, miszerint a vállalkozó az időjárást figyelembe véve úgynevezett rázót és kerékmosót alkalmaz, továbbá kollegái a főutat kefés mosóval takarítják, de a jegyző kérésére mindezek mellett is, minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy a helyzet javuljon.

A Pest Vármegyei Kormányhivatal Építésügyi és Örökségvédelmi Főosztály Építésügyi Osztály 7. szakügyintézője megkeresésünkre előadta, hogy az útburkolattal kapcsolatban az építésügyi osztály nem rendelkezik hatáskörrel, illetékességgel. Hatóságuk kizárólag az építési tevékenység jogszerűségének ellenőrzésére jogosult, még akkor is, ha a szennyeződés az építtető tevékenységével esetlegesen összefügg.

Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kommunikációs Osztályától megtudtuk, hogy az illetékes szentendrei mérnökség útellenőri szolgálata a helyszínen többször felhívta a kivitelezést végző vállalkozó figyelmét a burkolat tisztán tartásának folyamatosságára. A problémát, és a közút építési munkák miatti takarítási kötelezettséget ismét jelzik a vállalkozónak, valamint hivatalos úton a beruházónak is.
A probléma elhárulásáig a mérnökség az útszakaszon mindkét forgalmi irányból „Csúszós úttest” veszélyt jelző táblát helyezett ki. Kérik, hogy a lakosság az út- és látási viszonyokhoz igazodva próbáljon meg közlekedni, és vegyék figyelembe a kihelyezett táblákat, mert előfordulhat, hogy a beruházó legnagyobb gondossága és igyekezete ellenére a burkolat csúszhat.

Az adott munkavégzés következtében kialakult helyzet teljes körű tisztázása végett megkerestük a terület tulajdonosát is. Beérkező válaszáig szíves türelmüket kérjük, mely után frissítjük cikkünket.

SolymárOnline