Ez történt a Sportcsarnok bezárása miatt összehívott lakossági fórumon

1223

Tájékoztató estet tartott a Solymári SC a náluk sportoló gyermekek szüleinek. Az összejövetelen Takács László klubelnök ismertette a tényeket és a megoldási lehetőségeket, többek között egy közalapítvány létrehozása is felmerült.

Szerda délután hatkor gyülekeztek a szülők a solymári PEMÜ-csarnokban, hogy megtudják: hogyan tovább, fognak e még a gyermekeik sportolni Solymáron. A lelátó zsúfolásig telt, még a folyosón is álldogáltak néhányan.

Elsőként Takács László, a Solymári SC elnöke szólalt fel, aki elmondta, hogy a PEMÜ számításai szerint az év végéig 100 millió forint veszteséget termelne nekik a pálya, és nem várható el egy magáncégtől, hogy ezt finanszírozza. A tornacsarnok szeptember 30-ig lesz nyitva, a külső pályákat november 30-ig lehet használni.

Takács László a Solymári SC elnöke bizakodó a jövőt illetően

– A jó hír az, hogy négy egyesületi buszunk van, amellyel meg fogjuk tudni oldani azt, hogy szállítsuk a gyerekeket. A környékbeli települések rekordgyorsasággal siettek a segítségünkre, így azt tudom mondani: mindenkinek van hol edzeni – magyarázta Takács László. Amint azt már portálunknak elondta, a legkisebbek edzését a Solymári és a Szentiváni suliba teszik át, a kézilabdások Piliscsabán és Pilisszentivánon folytatják tovább, a focistákat szintén Szentiván, illetve a II. kerület fogadta be. – A szülők számára olyan lesz, mint eddig volt: Solymárra kell hozni a gyerekeket, és oda is jönnek vissza. Emellett tárgyalunk az önkormányzattal és Menczer Tamással, a térség országgyűlési képviselőjével.

A sportvezető nagyon bízik abban, hogy kapnak segítséget. Ez a segítség többrétű lehet: egyrészt remélik, hogy közben tudnak járni a PEMÜ-nél a rugalmasságuk érdekében. A csarnokban régi típusú izzók vannak, ha ezeket lecserélnék LED égőkre, máris jelentős megtakarítást érnének el, ez azonban 1 millió forintba kerülne. Ha valaki ezt finanszírozná, és a PEMÜ is együttműködne, akár el lehetne kerülni a bezárást. Emellett arra is számítanak, hogy sikerül valamilyen területet kapniuk Solymáron, ahol új csarnok épülhetne – igény ugyanis vitathatatlanul van rá.

Nagy az igény a sportpályára Solymáron

A többi felszólaló sportvezető kritikusabb hangot ütött meg, és radikálisabb megoldásokat szorgalmazott. Behovics Miklós, a Solymári SC korábbi elnöke egy közalapítvány létrehozását sürgette, hogy saját tulajdonú tornacsarnokuk lehessen a solymáriaknak.

A PEMÜ és a Solymár Nagyközség Önkormányzata nem kapott meghívást a tájékoztató estre, így az ő álláspontjuk ezen a fórumon nem jelent meg. Ebben a cikkünkben viszont nyilatkoztak a témáról.

solymaronline