Solymári Tündérkert – oltás és cserépbe ültetés március végén

913

A Tündérkert szervezői szeretettel hívják az érdeklődőket a Solymári Tündérkert kezdeményezés első nyitott eseményére: a mintegy 70 solymári gyümölcsfáról vett, több mint 300 oltóvessző közösségi oltására és ültetésére, ahol szakértő kezek munkáját nézve bárki megpróbálkozhat az alapvető oltási technikákkal.

Időpont: 2022. március 27., vasárnap, 15:00–18:00 óráig

Helyszín: a Hurrá hétfő! közösségi iroda udvara (Templom tér 21.)

Az oltás után a csemeték cserépbe ültetése következik, melyben szintén bárki segédkezhet (ehhez javasolt saját kislapátot hozni). Az elültetett csemetéket pedig az érdeklődők “örökbe fogadhatják”, vagyis hazavihetik, hogy az őszi kiültetésig a saját kertjükben gondoskodjanak a fácskákról. Ennek során derül majd ki, hogy az oltóvesszők közül hány ered meg megfelelően, és így ősszel mennyi csemete kerülhet kiültetésre a Solymári Tündérkertbe, illetve az erre felajánlott területekre és magánkertekbe.

Mint korábban írtuk, civil kezdeményezésre hamarosan Tündérkert létesül a Hutweidében. Az országos tündérkert mozgalom a régi magyar gyümölcsfák génállományának megmentésére, egyedszámuk növelésére irányuló kezdeményezés, melynek keretében országszerte létesülnek gyümölcsösök önkormányzatok és magánszemélyek fenntartásában.

A szervezők kérik, hogy az érdeklődők jelezzék részvételi szándékukat az esemény Facebook oldalán vagy a tesokor@gmail.com e-mail címen.

solymáronline