Nagyheti szertartások a solymári katolikus templomban + KÖZVETÍTÉS RENDJE

1393
Fotó: Szima Roland

A járványhelyzet miatt némileg módosul a nagyheti és húsvéti szertartások rendje Solymáron – tudtuk meg Szemere János plébánostól. A múlt héten életbe léptetett korlátozások – hatvan fős létszámkorlát, lezárt padsorok – miatt plébános atya kéri a híveket, hogy lehetőség szerint a PilisTV közvetítésén keresztül, a tévében vagy online kapcsolódjanak be a szertartásokba.

Nagycsütörtökön, nagypénteken és nagyszombaton minden nap 18 órakor kezdődik a szertartás a templomban, amit a PilisTV élőben közvetít. Nagypénteken 15 órakor keresztutat tartanak a templomban. A Szél-hegyi közös keresztút és a nagyszombati feltámadási körmenet elmarad, de a golgota egyénileg vagy családosan bejárható.

Április negyedikén, húsvétvasárnap 7.30 órakor német, 10.30 és 18 órakor magyar nyelvű szentmise lesz a templomban. A 10.30 órakor kezdődő ünnepi szentmisét a PilisTV szintén élőben közvetíti.

A közvetítést nézhetjük
– a tévében, a PilisTV műsorán,
– a PilisTV honlapján,
– a PilisTV Facebook-oldalán,
– a solymaronline.hu Facebook-oldalán,
– és a PilisTV nevű alkalmazáson keresztül is, amelyet letölthetünk Androidos vagy iOs rendszerű okostelefonra, tabletre is.

solymáronline