Egyénileg és családosan bejárható a Szél-hegyi keresztút

1581
Fotó: Barcsik Géza

A járványügyi előírások miatt a hagyományos, nagypénteki Szél-hegyi keresztút – a tavalyi évhez hasonlóan – idén is elmarad. Egyénileg vagy családosan azonban mindenkinek lehetősége lesz a keresztutat bejárni – tudtuk meg a Solymári Golgota Alapítvány képviselőjétől.

A Szél-helyi keresztút képeit a tervek szerint péntek délután 15 órától hétfő délig kihelyezik és megvilágítják. Az előírások betartásával, egyénileg vagy szűk családi körben bárki felkeresheti a keresztutat.

A jelenlegi járványhelyzet mindannyiunkat speciális szabályok betartására ösztönöz. Ez azonban nem azt jelenti, hogy – a biztonsági előírásokat maximálisan betartva – ne gyakorolhatnánk vallásunkat, megszokott életünk morzsáit – hívja fel az alapítvány a solymáriak figyelmét a szokásostól eltérő lehetőségre. – Meggyőződésünk, hogy a jelenlegi veszélyhelyzetben a szokásosnál is több okunk van imádkozni, bűneinket megbánni, Solymár Szépcsillagának a segítségét kérni. Ha viszont valaki nem vallásos indíttatásból, hanem egy kellemes, elgondolkodásra alkalmas séta erejéig szeretné felkeresni ezt a gyönyörű helyszint, annak is lehetőséget biztosítunk erre.”

solymáronline