Vadkamerákkal az illegális szemétlerakás ellen

1404
Az egyik vadkamera felvétele október elején.

Az illegális szemétlerakás állandó problémát jelent, ami ellen a solymári polgármesteri hivatal most már vadkamerák kihelyezésével is védekezik.

A vadkamerákat a település több helyszínére helyezik ki egyszerre, majd bizonyos időközönként más-más helyszínekre helyezik át őket – mondta el a solymaronline.hu kérdésére dr. Beregszászi Márk jegyző.

A vadkamerák mozgásérzékelővel vannak ellátva, és ha bekapcsolnak, e-mailben azonnal képet is küldenek az illetékes hatóságok felé. Az így készült felvételek bizonyító erővel bírnak, ami alapján az elkövető ellen eljárás indulhat.

A NATURA 2000 területekre kihordott szemét és zöldhulladék bűncselekménynek és természetkárosításnak minősül. Büntetési tétele magánszemélyként elkövetők esetében akár a 200 ezer forintot, cégek esetében pedig a kétmillió forintot is elérheti.

A solymári polgármesteri hivatal abban bízik, hogy a kamerák kihelyezésével jelentősen csökkenhet az illegális szemétlerakás. Környezetünk védelme mindannyiunk érdeke. Ezért kérik a lakosság segítségét, hogy amennyiben illegális szemét lerakásának szemtanújává válnak vagy ilyen szemetet észlelnek, értesítsék a polgármesteri hivatalt (info@solymar.hu, 06-26/560-600), a közterület-felügyeletet (Lakatos Béla: 06-30/871-0543, Hlács Tibor: 06-30/473-4518) vagy a rendőrséget (06-20/489-6704).

solymáronline