Ünnepi hétvége díjnyertes kenyérrel és országelső tortával

1459
Egy-egy szelet Füredi Krisztián, a tápiószecsõi Hisztéria Cukrászda cukrászmestere Curiositas tortájából, az idei Magyarország tortájából és a pilisszentiváni JÓkenyér Cukrászat Szentivánéji Álom tortájából, Magyarország cukormentes tortájából az Országház Vadásztermében az augusztus 20-i nemzeti ünnep elõtti sajtótájékoztatón 2020. augusztus 4-én. MTI/Koszticsák Szilárd

Augusztus 19-e óta már kapható és kóstolható az idei két, solymári kötődésű díjnyertes finomság, a Hel Pékség rozmaringos-burgonyás cipója és a Jókenyér Szentiváni álom fantázianevű tortája, mely a Magyarország cukormentes tortája címet nyerte el.

A Hel Pékségtől megtudtuk: az idei év leginnovatívabb kenyerének választott rozmaringos-burgonyás cipó valójában egy régi recept felelevenítéséből született, melynek a fejlesztésében, újragondolásában a pékség minden munkatársa részt vett, végül Gulyás Gábor kollégájuk valósította meg végleges formájában.

2020 leginnovatívabb kenyere, a solymári Hel Pékség Kft. Rozmaringos burgonyás cipója az Országház Vadásztermében az augusztus 20-i nemzeti ünnep elõtti sajtótájékoztatón 2020. augusztus 4-én. MTI/Koszticsák Szilárd

Szerdán olyan nagy volt az érdeklődés az országelső kenyér iránt, hogy délutánra el is fogyott. Aki szeretné a hosszú hétvégén megkóstolni a cipót, az augusztus 21-én, pénteken és 22-én, szombaton 7-12 óra között nyitva találja a pékséget.

Fotó: Szentiváni Újság

A Jókenyér pilisszentiváni központjában is sokan kóstolták már szerdán az ország idei tortáit, hiszen a Szentivánéji álom mellett a tápiószecsői Hisztéria Cukrászda Curiositas tortáját – 2020-ban Magyarország tortáját – is bemutatták a nagyközönségnek.

A Jókenyér a hosszú hétvégén minden nap várja a vendégeket: augusztus 20-án, csütörtökön 8–16 óráig, pénteken 6–18 óráig, szombaton 6–15 óráig, vasárnap 7–12 óráig lesznek nyitva.

solymáronline