Változik a könyvtár használati rendje

844

Május 25-től érintésmentes kölcsönzéssel újranyitott a solymári könyvtár, június 16-tól pedig néhány ponton módosul a kölcsönzés és a könyvtárhasználat aktuális rendje.

A legfontosabb változás, hogy változik a könyvtár nyitvatartási ideje. Mától már minden nap van lehetőség kölcsönzésre: hétfőn, szerdán és pénteken 10–14 óráig, kedden és csütörtök 15–19 óráig várják az olvasókat.

Bár továbbra is az érintésmentes kölcsönzés szabályai vannak érvényben, de már nem csak az előzetesen, e-mailben (konyvtar@apaczai.com) vagy telefonon (06 26 360 100, 06 70 774 9384) leadott lista alapján lehet kölcsönözni, hanem kérésre a könyvtárosok a helyszínen is összeállítják a kívánt könyvcsomagot. Helyben válogatásra továbbra sincs lehetőség, a kívánt könyveknek érdemes utánanézni a könyvtár honlapján megtalálható online katalógusban.

A könyvek kiadása továbbra is érintésmentesen, a könyvtárosokkal való egyeztetés után történik. A lejárt könyveket a könyvtár az erre kialakított dobozokba várja vissza. A részletes könyvtárhasználati szabályzat megtalálható az apaczai.com oldalon.

solymáronline