Érintésmentes kölcsönzéssel újra nyit a solymári könyvtár

1806
Forrás: apaczai.com

A veszélyhelyzet korlátozásainak enyhítésével, május 25-től újra lehetőség nyílik könyvek kölcsönzésére a solymári könyvtárból – adta hírül a művelődési ház facebook-oldalán. Ahogy az élet más területein, úgy a könyvtárban is különleges szabályokra van még szükség: a kölcsönözni kívánt könyvek listáját össze kell írni és eljuttatni a könyvtárba, ahol összekészítik, majd az olvasóval egyeztetett időpontban átadják azokat.

A kölcsönzési időszak hétfőn, szerdán és pénteken 10-14 óráig tart. Könyvet kölcsönözni kizárólag e-mailben (konyvtar@apaczai.com), vagy telefonon (0626 360-100, 0670 774-9384) előzetesen leadott lista alapján lehet. A könyvek válogatásában segítséget nyújt a könyvtár honlapján megtalálható online katalógus, ahol lehet böngészni; helyben válogatásra egyelőre nincs lehetőség.

A könyvtárosok átnézik a listát és ha az igényelt könyvek kölcsönözhetőek, akkor összekészítik az olvasó nevére és értesítik az átvétel időpontjáról. Amennyiben valamelyik könyv hiányzik, akkor egyeztetnek az olvasóval.
Az olvasók részére érintésmentes kölcsönzési lehetőséget biztosítanak: az átvétel a könyvtár előtt történik, névre szóló csomagban összekészítve. Amikor a lejárt könyveket visszavisszük a könyvtárba, dobozokba tehetjük őket. A visszavitt könyveket három napra „karanténba” helyezik, ezt követően veszik őket vissza az olvasó adatlapján.

A kölcsönzés egyelőre csak a könyvekre vonatkozik. Játék, diafilm, hangoskönyv továbbra sem kölcsönözhető, új olvasóknak nem lehet beiratkozni, a számítógépes szolgáltatások nem vehetők igénybe. Az intézmény területére csak maszkban lehet belépni.

Az átmeneti könyvtárhasználati szabályzatot, mely alapján május 25-től kölcsönözni lehet, megtalálják a művelődési ház facebook-oldalán:

solymáronline