Kicsik és nagyok egyaránt megépíthetik LEGO álmukat

1034

Ahogy már írtuk, bárki próbára teheti kreativitását november 5-6-án, a családi LEGO® rendezvénysorozat budapesti állomásán! A résztvevők a népszerű játékelemekből készíthetik el saját építményeiket. Az alkotásoknak csak a képzelőerő szabhat határt!

A LEGO számára kiemelten fontos a gyermekek kreatív gondolkodásának fejlesztése: ennek a képességnek a fejlődése nem csak a játék élményét teszi felejthetetlenné, de a problémamegoldó készséget és a csapatmunkát is fejleszti. Ennek elősegítésére nyújtanak kiváló alkalmat a LEGO Kreatív Sziget programjai, ahol kicsik és nagyok egyaránt találnak szórakoztató, és kreatív elfoglaltságot.

A program során a gyerkőcök létrehozhatják saját egyedi alkotásaikat, amelyeket megörökíthetnek a LEGO-fotófal előtt. Építményeiket elhelyezhetik az úgynevezett „LEGO Kreatív Szigeten”, legyen az szárazföldi, vízi vagy akár légi modell. Így részesei lehetnek egy igazi, hamisíthatatlan LEGO élménynek!

A rendezvény szombaton és vasárnap 10 és 18 óra között várja a látogatókat Budapesten, a WestEnd bevásárlóközpontban.

A LEGO, mint játék eredete
1932-ben Ole Kirk Christiansen asztalosmester megalapítja vállalkozását Billund községben (Dánia). A cég fából készít eszközöket (például létrát, vasalódeszkát), szerszámokat és játékokat. A cég nevét 1934-ben találta ki az alapító. Alapja a „leg godt” kifejezés, ami dánul annyit tesz: „jót játszani”.
Az asztalos fia, Godtfred Kirk Christiansen, 12 évesen kezd dolgozni a cégnél. A műanyag elterjedésével a Lego is elkezdett plasztikjátékokat gyártani, az egyik első modell egy szétszedhető teherautó volt. Ole Kirk és fia, Godtfred 1947-ben találkoztak a brit Kiddicraft vállalat Önrögzítő Építőkockáival, melyek szabadalmát Hilary Harry Fisher Page jegyeztette be. 1949-ben a Lego is hasonló elemeket kezdett készíteni. Bár akkoriban a műanyagjátékokat meglehetősen lenézték, Christiansenék, ahogy eddig, is kitartottak. Továbbfejlesztették az ötletet, így született meg a mai Lego rendszer, amit 1958. január 28-án szabadalmaztattak. Ole Kirk Christiansen ugyanebben az évben halt meg.