Új betegirányító rendszer két háziorvosi körzetben

2466

Mindannyian ismerjük azt a lehangoló érzést, amikor az orvosi rendelőbe érve megpillantjuk a várakozók sorát. Ha egészségesek vagyunk elkezdünk izgulni, hogy elkapunk valamit, ha pedig betegek, akkor a néhány perces várakozási időt is hosszúnak érezzük, nem hogy egy órát vagy tán többet is a rendelőben töltsünk. Többek között ezen a kellemetlenségen is próbál segíteni az az új betegirányító rendszert, melyet Dr. Nagy János és dr. Taller Gabriella háziorvosi praxisában vezettek be a múlt héten.

Az Erodium rendszer célja, hogy a beteg kellemesebb környezetben, kényelmesebben, és lehetőség szerint gyorsan juthasson orvosi ellátáshoz. Hogy a váróterembe érve azonnal jelezhesse érkezését, így várakozási idő kiszámíthatóvá váljék és hogy a várakozási idő alatt is fontos információkat oszthassanak meg az orvosok.

„Ez a rendszer óriási segítség a betegeknek és az orvosoknak is, hiszen használatával sokkal könnyebb tervezni a rendelési időben végzendő feladatokat – mondja dr. Taller Gabriella. – Például minden reggel egy automatikus értesítés jelzi az időpontot foglalt betegek listáját, így felkészültebben tudjuk fogadni a pácienseket.”

HOGYAN MŰKÖDIK?

A rendszer használatához nem kell mást tenni, csak gondosan elolvasni a váróban elhelyezett képernyőn megjelenő utasításokat, és megérinteni a megfelelő válaszokat.

img_20161017_124033

HOGYAN KELL BEJELENTKEZNI?

A rendelőhöz érve a képernyőn a név vagy TAJ szám begépelésével lehet jelezni a megérkezést, a monitoron pedig azonnal frissül a betegek behívási sorrendje és várakozási ideje.
Aki bejelentkező kártyával is rendelkezik, a kártya használatával – gépelés nélkül – jelezheti érkezését.

MI EZ A BEJELENTKEZŐ KÁRTYA?

A kártya személyes azonosításra szolgál. A kártya tulajdonosa 24 órában bármikor bejelentkezhet a rendelésre interneten vagy dr. Taller Gabriellához rendelési időben telefonközponton keresztül is, és további szolgáltatásokra jogosult.  A betegkártya egyben  I.C.E. (In Case of Emergency) kártyaként is üzemel. A kártyakód alapján a mentőszolgálat vagy bármely egészségügyi ellátóhely azonnal hozzájut a beteg gyógyításához szükséges, életmentő adataihoz.

A kártyát a rendelőben lehet igényelni, használatával a következő szolgáltatások válnak elérhetővé:

  • A kártyával jelezheti a váróterembe érkezését.
  • A kártyával interneten vagy automata telefonközponton vagy a várótermi terminálon keresztül időpontot foglalhat a rendelésre.
  • Az internet segítségével a város bármely pontjáról látható, hogy éppen hány beteg várakozik.
  • Folyamatosan információhoz juthatnak a rendeléssel kapcsolatos hírekről.
  • A kártya segítségével otthonában feltöltheti vérnyomás- vagy vércukor értékeit, egyéb adatait, információit, melyeket a rendelőbe érve azonnal megoszthat orvosával.

img_20161017_124025