Bud Spencer rajongók figyelem! Különleges sztárvendég a Chili Fesztiválon!

4025
Szeptember 3-án, 2 órakor nyílik az ötödik

Az idei Solymári Chili Fesztivál, szeptember 3-án,  egyszerre kínál gasztronómiai, zenei  és szakmai csemegéket az idelátogatóknak – tudtuk meg Marlok Bélától a rendezvény egyik főszervezőjétől, aki maga is régi chilitermesztő.

Évről évre egyre több látogatója van a fesztiválnak, melyre idén fellépőként sikerült megnyerni a Spencer Hill Magic Bandet. A zenekar különlegessége, hogy kizárólag a Bud Spencer és Terence Hill filmjeiben felcsendült dalokat játszik.

A másik szenzációról már korábban is hírt adtunk. Idén rendezik meg először ugyanis a chiliszószok versenyét, melyre 7 pályázó nevezett a megadott határidőig.

Az előző évekhez hasonlóan természetesen lesz chili szépségverseny, kóstolóval egybekötött főzőverseny, valamint tudományos előadás is.

„A fesztivál alapvető célja persze idén is az, hogy összehozzuk a vásárlókat és a termelőket – mondja Marlok Béla, majd hozzáteszi: idén 19 termelő vesz majd részt a rendezvényen, mindannyian egy-egy családi gazdaság képviseletében.”

14047159_1173362022720005_4105066569205788430_o

A boldogság forrása

Kevesen tudják, hogy a chili az egyik legegészségesebb fűszernövény, mely kapszaicin tartalmának köszönhetően boldogsághormont (endorfint) termel, ráadásul, bármilyen hihetetlen segít elkerülni a gyomorfekélyt is. Emellett hatékony antioxidáns.

Tárlatvezetés a Svábházban

A fesztivál alatt a 16, 18 és 20 órakor induló csoportokban a solymári Svábházat is megtekinthetik az érdeklődők.