Csípős meglepetés a Solymári Chili Fesztiválon!

3493

Új programmal gazdagodik az idei Solymári Chili Fesztivál! Szeptember első hétvégéjén ugyanis először díjazzák majd a legjobb chiliszószokat – tudtuk meg a verseny ötletadójától, Marlok Bélától.

A beküldött szószokat többek között szín, illat, textúra, csípősség és összbenyomás alapján bírálja majd a zsűri, melyben termelők, szakácsok, étteremtulajdonosok éppúgy részt vesznek majd, mint gasztrobloggerek és chili fanatikusok. Ami közös bennük, hogy rendszeresen főznek vagy foglalkoznak chilivel és ismerik is a fajtákat, termékeket. Sőt lesz egy olyan zsűritag is, akit a verseny facebookos megosztói közül sorsolnak ki.
Bár ez a fajta versengés itthon egyedülálló, Amerikában már nagy hagyományai vannak – tette hozzá Marlok Béla, aki több mint hat éve foglalkozik chilitermesztéssel. „Most már nálunk is érdemes megszervezni egy ilyen versenyt, hiszen szerencsére Magyarországon is elég sok chilitermesztő van, aki kiváló minőségű termékkel rendelkezik” – mondja.

És hogy miért érdemes pályázni? „A nyertes – a szakmai elismerésen túl – használhatja a ’HunHot 2016 – Az év chiliszósza’ címet termékein, melyhez matricákat és hivatalos oklevelet is kap. Természetesen lesz trófea, és ünnepélyes díjátadó is.”

A verseny jelentkezési határideje: 2016. augusztus 17. További információk és a részletes szabályzat itt érhető el.