Mit főzzek ma? Zséda és Puskás Peti egy konyhában

2191

Ma sztárok főznek nekünk. Zséda és Puskás Peti különleges halételeket készített.

„Szeretem a konyhában az egyszerű megoldásokat, például a harcsa-, vagy süllőfilét egy kis ízesítéssel, salátával. Könnyű és finom ételek ezek. A halászlét inkább az édesanyámra bízom, abban ő a szakértő” – árulta el Zséda, miközben Puskás Petivel – a The Biebers frontemberével – együtt készítették el kedvenc halételeiket az OMÉK-on, a Kapj rá! kampány standján.

A hírességeket Bede Róbert séf segítette a pult mögött és ez a segítség Puskás Petire jobban ráfért.  „Egyre lelkesebben fordulok a főzés felé, de tény, profi még nem vagyok. Sok volt már a benzinkúti szendvicsekből. Atlétatrikós banda vagyunk, rosszul állt a túlsúly a színpadon, úgyhogy diétába fogtam. Nagy segítség ebben a hal, ami nagyon könnyű étel” – mondta Peti.

Íme, a két híresség receptjei:

Kapros, burgonyás süllőleves (Zséda étele)

HOZZÁVALÓK (egy nagy tál)
– 1 kg süllő filé
– 2 dkg vaj
– 0,5 dl olívaolaj
– 10–12 közepes szem burgonya
– 2 csomag újhagyma
– 1 liter halalaplé
– 3 csomag kapor
– 1 db citrom
– 1 dl száraz fehérbor
– 0,5 liter tejszín
– só, őrölt bors

A szeletelt újhagymát az olvasztott vaj és az olívaolaj keverékén megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk az apró kockára vágott burgonyát, sózzuk, borsozzuk, majd az alaplével és vízzel felöntve puhára főzzük. Ezután adjuk hozzá a szintén kockázott süllő filét. 1–2 percig főzzük, a citromlével és a fehérborral ízesítjük, a tejszínnel dúsítjuk és a legvégén friss vágott kaporral fűszerezzük.

Süllő filé fokhagymás petrezselyemmel, sült citrommal, mazsolás durumtésztán (Puskás Peti étele)

HOZZÁVALÓK (4 adag):
– 4 db 10–15 dkg süllő filé
– 4 csokor petrezselyem
– 2 db citrom
– 20 dkg előgőzölt kuszkusz
– 2 dl olívaolaj
– 5 gerezd fokhagyma
– 10 dkg mazsola
– 0,5 liter alaplé
– só, őrölt bors

Az előgőzölt kuszkuszt tálba tesszük, felöntjük alaplével, majd letakarjuk és 10 percet állni hagyjuk. A fokhagymát és a petrezselymet apróra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és kevés olívaolajjal kikeverjük.
A süllő filéket sózzuk, borsozzuk és a forró serpenyőben kevés forró olívaolajon hirtelen kérget sütünk. Mellétesszük a szeletelt citromot és 4-5 percre a 160 fokos sütőbe helyezzük. A tésztához hozzákeverjük a mazsolát, átforgatjuk olívaolajjal. Erre tálaljuk a halat, aminek a tetejére halmozzuk a fokhagymás petrezselymet. Mellé helyezzük a citromot.