Mézeskalácsfalu készül Solymáron

781

Új karácsonyi hagyományt szeretnének teremteni a szervezők idén karácsonykor egy mézeskalács-kiállítással. A kezdeményezéshez bárki csatlakozhat, aki alkotó kedvet érez magában. A terv az, hogy a solymáriak együtt sütik meg a mézeskalácsfalu részeit, amit aztán karácsony előtt megnézhet a nagyközönség is.

A mézeskalácssütésre december 8-áig lehet jelentkezni (meghosszabbított határidő) a solymarijotekonysag@gmail.com címen. A szervezők korlátozott mennyiségben tésztát is tudnak biztosítani az alkotáshoz – a készlet erejéig. Két témában várják a jelentkezéseket: advent és mézeskalácsfalu. Ez utóbbi a kisiskola ablakaiban lesz kiállítva, az egyéb alkotások a templomban kapnak helyet.

A jelentkezéskor ki-ki jelezze a témán kívül azt is, hogy a megálmodott ház, templom, szánkó stb. mekkora helyet foglal majd. Az elkészült alkotásokat december 21-én 12 órától veszik át. Az így, közösen elkészített kiállítás az ablakdíszítők adventi koncertjének időpontjától, 21-én este 7 órától lesz látható, mindenki örömére, aki séta közben útba ejti a helyszíneket a téli szünet végéig (január 8-áig).

solymáronline