Diáktársai élesztették újra a lányt

2807

A történet egy olyan budapesti gimnáziumban játszódott, ahová sok solymári diák jár, illetve sokan tanultak a mostani felnőttek közül. Egy diáklány rosszul lett, elájult, majd leállt a szívverése. Az osztálytársai azonnal elkezdték szakszerű újraélesztését és így sikerült a mentők kiérkezéséig életben tartani a lányt, aki azóta kórházban gyógyul. Mielőbbi felgyógyulásáért imakört alakítottak, amelyhez egyre többen csatlakoznak.

Édesanyja levelet írt az imádkozókhoz:
„Kedves imádkozó Testvérek!
Továbbítjuk az örömhírt, hogyan sikerült Pannit megmenteni. Nagyon tanulságos. Két osztálytársa rögtön felismerte a helyzetet, és mire odaért a védőnő, ők már cselekedtek, nem volt időveszteség. A Gondviselés csodás kegyelme, hogy egyikük 4 hónapja végezte el a Vöröskereszt életmentő tanfolyamát! Lélekjelenlétük és tudásuk isteni ajándék volt! Milyen fontos lenne, hogy az újraélesztést mindannyian megtanuljuk, hatalmas ajándékot adhatunk azzal, ha egy életet visszaadhatunk a szeretteinek.
Továbbiakban is foglaljuk imánkba Pannit, hogy egészen meg tudják gyógyítani!
Hálával: Éva”

Az esetről készült mentőorvosi összefoglalót itt olvashatják.

Fontos tudni, hogy a vöröskereszt solymári szervezete rendszeresen indít elsősegélynyújtó tanfolyamokat településünkön, bárki csatlakozhat!