Solymári Hulladéknaptár 2024.

5987
Solymári Hulladéknaptár 2024.
Illusztráció: deponia.hu (Solymári Hulladéknaptár 2024.)

A Depónia Nonprofit Kft. közreadta a 2024. évi hulladékszállítási időpontokat.

A fenyőket két januári pénteken, 12-én és 26-án viszik el.

Fontos változás:
Az üveghulladék házhoz menő szolgáltatás keretében történő elszállítása megszűnik.

Elérkezett ugyanis a kötelező visszaváltási rendszer, a DRS ideje. 2024. első napjától visszaválthatóvá válnak a Magyarországon forgalomba kerülő fém, műanyag és üveg italcsomagok – maximum 3 literes kiszerelésig. Kivételt képeznek ez alól a tej alapú italtermékek csomagolásai, valamint a csekély mennyiségű kibocsátó által forgalomba hozott italtermék csomagolása és a speciális alakja miatt automata visszaváltó berendezéssel nem visszaváltható italtermék csomagolása. A rendszer fontos szereplői a forgalmazók, akik 400m2 feletti üzletméret esetén kötelezően, egyéb esetben önkéntesen a MOHU által biztosított visszaváltó automaták segítségével vagy kézi visszavétellel fogadják vissza a hulladékot és közreműködnek a fogyasztó választása esetén a visszaváltási díj visszatérítésében (levásárolható kupon formájában).

A fentebb részletezett változáson túl, a zöldhulladékot áprilistól novemberig havi két alkalommal ezentúl szerdánként gyűjtik be, váltakozva a havi két szerdai szelektív hulladék begyűjtésével.

A házhoz menő lomtalanítás előzetes igénybejelentés alapján történik jövőre is. A bejelentést január 2. és szeptember 30. között lehet megtenni a 06-22-407-416-os telefonszámon a 3-as gomb megnyomásával vagy az ugyfel@deponia.hu-ra küldött levélben.

A 2024-es naptár innen tölthető le.

SolymárOnline