Ez lesz a 2023-as év utolsó zöldhulladék elszállítási időpontja, ráadásul ingyenes

944
Ez lesz a 2023-as év utolsó zöldhulladék elszállítási időpontja, ráadásul ingyenes
Illusztráció: RUMedia.hu

Az idei utolsó (2023.11.20-ra) tervezett zöldhulladék elszállítást követően Önkormányzatunk megbízásából a Szolgáltató 2023.12.09-én, szombaton ingyenesen szállítja el – házhoz menő rendszerben Solymárról a zöldhulladékot. A 2023.12.09-i elszállítás a lakosság számára ingyenes, azonban a megszokott módhoz hasonlóan kell kihelyezni a zöldhulladékot.

A begyűjtés zavartalansága érdekében a Szolgáltató arra kéri a lakosságot, hogy a zöldhulladékot a szállítási napot megelőző este, de legkésőbb a megjelölt napon reggel 6 óráig készítsék ki az ingatlanjuk elé. Figyeljenek arra is, hogy a kihelyezett hulladék napközben se a gyalogos, se a járműforgalmat ne akadályozza.

A zöldhulladék gyűjtés részletei az alábbiak szerint kéri a Szolgáltató.
A keletkező zöldhulladékot összekötözve (70 cm hosszú és 50 cm átmérőjű kötegek) vagy legfeljebb 110 literes zsákba csomagolva kell a közlekedési út mellé kihelyezni úgy, hogy se a gyalogos, se a járműforgalmat ne zavarja. A zöldhulladékot előző este vagy legkésőbb reggel 6:00 óráig kell kihelyezni, mert a meghirdetett időpont után kitett zöldhulladék nem kerül elszállításra.
A Szolgáltató figyelmeztet továbbá, hogy települési hulladékot ne helyezzünk az elkülönítetten gyűjtött (zöld) hulladékok közé, azt továbbra is külön, heti rendszerességgel szállítja el.

Az előre tervezett hulladékelszállítási időpontokról a 2023-as hulladéknaptárból tájékozódhatnak:
https://deponia.hu/…/solymar_hulladeknaptar2023komplex.pdf
http://solymaronline.hu/…/megerkezett-a-2023-as…/

SolymárOnline