Önkormányzati tulajdonú ingatlan értékesítésére vonatkozó árverési hirdetmény

769
Önkormányzati tulajdonú ingatlan értékesítésére vonatkozó árverési hirdetmény
Illusztráció: pixabay

ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONÚ INGATLAN ÉRTÉKESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ ÁRVERÉSI HIRDETMÉNY

Solymár Nagyközség Önkormányzata tulajdonát képező ingatlanok licitálásos eljárás útján történő értékesítésére.

Solymár Nagyközség Önkormányzatának a 8/2017. (IV.27.) önkormányzati rendelettel módosított az önkormányzati tulajdonról, az önkormányzat vagyonáról és az önkormányzati vagyon feletti tulajdonosi jogok gyakorlásáról szóló 22/2011. (VII.20.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban „Rendelet”) és az annak 1. számmal jelölt mellékletét képező Solymár Nagyközségi Önkormányzat árveréses ingatlan értékesítési Szabályzata, valamint Solymár Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 85/2023. (VII.18.) sz. határozata értelmében nyilvános árverési eljárást hirdet az önkormányzat tulajdonát képező alábbi ingatlan értékesítésére.

1.)  

Kiíró megnevezése: Solymár Nagyközség Önkormányzata
Kiíró címe: 2083 Solymár, József Attila utca 1. szám.
Kiíró telefonszáma: +36 26 560 600

2.)       

Az eljárás célja és fajtája:
2.1. Versenyeztetés fajtája: licitálásos eljárás
2.2. A pályázat célja:
A Solymár, belterület, 4065 helyrajzi számú kivett beépítetlen terület megnevezésű, Solymár Nagyközség Önkormányzatának kizárólagos (1/1) arányú tulajdonát képező ingatlan legmagasabb áron történő értékesítése.

3.)       

Pályázat tárgya és ennek műszaki, jogi feltételei:
3.1. Tárgy: Solymár, belterület
(i) 4065 helyrajzi szám alatti, 2904 m2 térmértékű, kivett beépítetlen terület megnevezésű ingatlan

3.2. Műszaki feltétel:

Az ingatlanok beépítési feltételeinek legjellemzőbb előírásai, övezeti besorolás:

GKSZ 1 övezet: a környezetre jelentős hatást nem gyakorló gazdasági tevékenységű célú épület elhelyezésére szolgál.

beépítés módja: szabadon álló,

beépítettség megengedett legnagyobb mértéke: 40 %,

terepszint alatti beépítettség megengedett legnagyobb mértéke: 40 %,

épületmagasság megengedett legnagyobb mértéke: 8,0 m,

zöldfelület legkisebb mértéke: 25 %

3.3. Jogi feltétel:

Az eljárás nyertese az az ajánlattevő lesz, aki a pályázati feltételeknek megfelel és a legmagasabb összegű vételár megfizetésére tesz ajánlatot.

A pályázat nyertesével (továbbiakban: Árverési vevő) az adásvételi szerződést a versenyeztetést követően haladéktalanul meg kell kötni.

A kiíró csak a pályázat nyertesével – vagy annak visszalépése esetén – a meghatározott feltételeket teljesítő, második legmagasabb összegű ajánlattevővel köt szerződést.

Ajánlati kötöttség: Az árverésen az elhangzott feltételek szerint, a nyertes árverési vevőnek a leütéssel vételi kötelezettsége, míg az eladó Önkormányzatnak eladási kötelezettsége keletkezik.

3.4. Pályázat további feltételei

Pályázati biztosíték:

A licit eljáráson való részvétel feltétele a pályázati biztosíték megfizetése (továbbiakban: Bánatpénz), amely az adott ingatlan – képviselő-testület által megállapított – bruttó értékének 10 %-át jelenti. A Bánatpénz összegét Solymár Nagyközség Önkormányzata számlatulajdonos, OTP Bank által vezetett 11742245-15390125 számú bankszámlájára kell befizetni a licitálás napját megelőző napig.

A bánatpénz akkor tekintendő határidőben teljesítettnek, ha annak összege az árverés napján reggel nyolc (8) órakor lekért bankszámla kivonat tanúsága szerint a fenti bankszámlán jóváírásra került.

További feltétel:

Solymár Nagyközség Önkormányzata 8/2017. (IV.27.) önkormányzati rendelettel módosított az önkormányzati tulajdonról, az önkormányzat vagyonáról és az önkormányzati vagyon feletti tulajdonosi jogok gyakorlásáról szóló 22/2011. (VII.20.) önkormányzati rendelet árveréses ingatlan értékesítési szabályzatának a.) jelű mellékletét képező árverési adatlap és mellékleteinek az árverés időpontját megelőző 5. (ötödik) munkanap 12 óráig történő eljuttatása a Solymári Polgármesteri Hivatal Műszaki Irodája részére.

4.)    
   
Az ingatlan vételára:

4.1. A pályázati eljárás tárgyát képező ingatlan – a képviselő-testület 85/2023. (VII.18.) sz. határozatában – megállapított legalacsonyabb vételára bruttó 112.670.000,- Ft (száztizenkettőmillió-hatszázhetvenezer forint), ami 27% ÁFA-t tartalmaz.

4.2 Az árverési hirdetmény melléklete tartalmazza a vonatkozó adásvételi szerződés tervezeteket egy összegben történő vételár megfizetése, illetve – hitelfelvétellel kapcsolódó – halasztott fizetés esetén. Hitelfelvétel esetén a csatolt adásvételi szerződés tervezet az Önkormányzat és az árverési vevő közötti adásvételi szerződés megkötése során kiegészül a hitelt folyósító banknak az adásvételi szerződésekre vonatkozó kötelező tartalmi elemeivel.

4.3. Az ingatlan szerzéssel kapcsolatos vagyonszerzési illeték a vevőt terheli.

5.)

Az árverés helye és időpontja:

5.1. Az árverés helye:

Solymári Polgármesteri Hivatal ,,nagyterem” (2083 Solymár, József Attila utca 1. szám)

5.2. Az árverés időpontja: 2023. augusztus 28. napja 10 óra

6.)    
   
További információ az alábbi címen és időben kérhető:

Solymári Polgármesteri Hivatal
Toldi Tímea
Telefon: +36 26/560-600/223 mellék,
email: vagyon@solymar.hu
Ügyfélfogadás: hétfő: 13-18; szerda: 10-12 és 13-16 óráig.

Pályázatkiíró felhívja a pályázók figyelmét arra, hogy a jelen eljárás lebonyolítása és a további idevágó feltételekre vonatkozóan tanulmányozni szíveskedjenek a 3.4. pontban hivatkozott árveréses ingatlan értékesítési szabályzatot, mert az abban foglaltak megfelelő teljesítése az eredményes árverezés feltétele.

Solymár Nagyközség Önkormányzata

Az árverési hirdetmény letölthető változata elérhető az alábbi gombra kattintva: