Ma írták alá a szerződést a Koppány utca felújításához kapcsolódóan

889
Ma írták alá a szerződést a Koppány utca felújításához kapcsolódóan
Fotó: RUMedia.hu (Koppány Márton utca alsó szakasza, 2023. június)

A mai napon, 2023. 06. 20-án Solymár Nagyközség Önkormányzata és a nyertes ajánlattevő Reaszfalt Kft. aláírta a Koppány utca felújításához kapcsolódó szerződést, így a gondosan megtervezett munkálatok már meg is kezdődhetnek.

A legfontosabb tudnivalókat a Koppány Márton utca rekonstruciójáról Dr. Szente Kálmán polgármester foglalta össze korábban, melyből néhány gondolatot lentebb újra felidézünk.

  • A tárgyalt fejlesztés tárgya a Solymár-Koppány utca alsó szakasz út- és járda rekonstrukciója, illetve támfal építése. Az 5-5,5 méteres kétrétegű aszfaltpálya, a hegymeneti bal oldalon átlagosan 1,5 méter széles járdával, rézsűkkel, illetve helyenként 1-3 méter magas vasbeton támfalakkal kerül megépítésre.
  • Az önkormányzat az EU által társfinanszírozott pályázati támogatást nyert a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretén belül.
  • A korábban kitűzött 2023. június 15. helyett, végül 21-én, a munkaterület átadás átvételével kezdődnek el az építési munkák és időjárástól függően 2023. november 15. körül egy sikeres műszaki átadás átvételi procedúrával lezárulnának.
  • A rekonstrukcióról további információt érhetnek el a község honlapján (www.solymar.hu), amelyen az önkormányzat igyekszik naprakész információkat adni. Ezen kívül a település ingyenes havilapjában a Solymári Hírmondóban és a solymaronline.hu portálon, illetve az önkormányzat által kihelyezett hirdetési táblákon is tájékoztatják a lakosságot.

A Kerekhegyi lakóterületet köldökzsinórként összekötő Koppány Márton utca alsó szakaszának megépítése, rekonstrukciója közös ügyünk. Az építkezéssel járó nehézségek kapcsán köszönik szíves türelmüket és együttműködésüket!

SolymárOnline