Holnap, február 15-én kerül sor utoljára a hónapban a szelektíven gyűjtött hulladék elszállítására!

431
Holnap, február 15-én kerül sor utoljára a hónapban a szelektíven gyűjtött hulladék elszállítására!
Fotó: internet

A Depónia Kft. idén is kéri Önöket, hogy az újrahasznosítható hulladékot a szállítási napot megelőző este, de legkésőbb a megjelölt napon reggel 6 óráig az ingatlanuk elé készítsék ki, hogy az se a gyalogos, se a járműforgalmat ne akadályozza!
Kérik, hogy települési hulladékot ne helyezzenek el az elkülönítetten gyűjtött (szelektív) hulladékok közé, azt ugyan is továbbra is a hulladékgyűjtő edényből szállítják el.
A műanyag- és papírhulladékot együtt gyűjtik be, mely a válogatóműben kerül utóválogatásra. A csomagolási üveghulladék a szelektív edénybe (zsákba) nem tehető, mivel az elkülönítetten gyűjtött hulladék kézi válogatáson esik át, így ez balesetveszélyes lenne.
Fontos, hogy a szelektíven gyűjtött csomagolási hulladék nem lehet olajos, zsíros, vagy egyéb élelmiszerrel szennyezett.
A műanyag és fém palackokat, flakonokat, többrétegű italos kartondobozokat kiöblítve, laposra taposva szükséges a gyűjtőedénybe helyezni, így kevesebb helyet igényelnek.
A nagyobb terjedelmű papírhulladékokat összehajtogatva és összekötözve, az edény mellé kérik kihelyezni úgy, hogy az a forgalmat ne zavarja.

Ne feledjék, a meg nem termelt hulladék a legkörnyezetbarátabb megoldása a szemetelésnek!

SolymárOnline