Adományból kerülnek egységes díszek Solymár közös karácsonyfájára

394

Adományból kerülnek egységes díszek a község Templom téren álló karácsonyfájára. A száz darab piros gömböt az Iparosegylet tagjai vásárolták meg és ajánlották fel a településnek.

– Arra gondoltunk kedves feleségemmel, milyen jó lenne, ha szép, egységes díszek kerülnének a falu karácsonyfájára – mesélte portálunknak Törcsi Attila, aki az ötletet le is egyeztette az önkormányzattal. Kezdeményezésükhöz egy adag gömb megvásárlásával csatlakozott a Dalos és Társa Kft., a hiányzó összeget pedig az Iparosegylet biztosította. A nagy, 15 cm-es gömböket több különböző áruházból sikerült “összevadászniuk”, amihez a fél országot bejárták.

A gömbökhöz a nagy fára alkalmas, hosszú akasztók elkészítését a Svábház Gerilla Knitting (Vad Horgolók) klubjának tagjai vállalták, így készültek el összefogással az új díszek.

A fenyőt idén a Krendl család ajánlotta fel a településnek. A fát ma, pénteken napközben díszítették fel a gömbökkel és az izzósorokkal, így a szombati adventi programon már teljes pompájában fogadja majd a karácsonyfa a solymáriakat.

solymáronline