Megjelent a Solymári Hírmondó

367

Megjelent, és hamarosan minden postaládába eljut a Solymári Hírmondó októberi száma.

A címlapon a felújított református templom tanévnyitó istentiszteletét tartja Dani Eszter református lelkész. Az épület az adományoknak és a támogatásoknak köszönhetően teljeskörűen, kívül és belül is megújult, és szeretettel hívják a település minden lakosát, hogy látogassák meg őket, és osztozzanak örömükben.

Dr. Szente Kálmán polgármesterrel több fontos témáról is beszélt a vele készült interjúban. A településszerkezeti terv felülvizsgálata folyamatban van, a változtatásoknál figyelembe veszik a lakosság véleményét is. Az álláspontok azonban különböznek. Szóba került a Koppány utca újjáépítése és a DAKÖV állami átvétele is.

A solymári szennyvízhálózatról a portréinterjúban is sok szó estik: Hamvas Márton, a Közcsat megalapítója a nyugdíjba vonulása alkalmából nyilatkozott.

A Hunyadi Mátyás Német Nemzetiségi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola új igazgatójával a terveiről és az iskola működéséről beszélgettek. A pedagógusok pedig az Erasmus program során szerzett európai élményeikről meséltek.

Nem mehettek el a mindenkit érintő áremelkedések mellett: Rezsikörkép című cikkben megkérdezték a helyi vállalkozókat és az intézményeket, hogy hogyan boldogulnak majd a sokszorosára emelkedett közüzemi számláikkal.

A PEMÜ Sportcsarnokról már biztosan tudjuk, hogy be kell zárnia a magas fenntartási költségek miatt. A Hírmondóban megszólal a PEMÜ vezetősége, dr. Szente Kálmán polgármester és a Solymári SC vezetője is.

Környezetvédelemmel foglalkozó rovatukban a faültetéssel foglalkoznak, valamint beszámolnak az első solymári közösségi garázsvásárról is.

Az újságban megtalálják az előttünk álló hónap programjait, valamint a templomi és a Svábház búcsújáról készült képriportokat.

A lap az interneten is elérhető.

A Solymári Hírmondót keressék a postaládákban. Aki nem kapott újságot, a terjesztőnél jelezheti igényét: Kovács Erika (70) 611-7635.

solymaronline