Elindult a népszámlálás – nyereményjátékon vehetnek részt az online válaszadók

382

2022. október 1. és november 28. között népszámlálás zajlik Magyarországon.

A népszámlálás az ország minden lakosát érintő adatgyűjtés. Az egész országban egy időben, azonos tartalommal és módszerekkel hajtják végre. A népszámlálás részletes képet ad hazánk népességének nagyságáról, demográfiai jellemzőiről, egészségi állapotáról, iskolázottságáról, foglalkoztatottságáról, nemzetiségi és vallási összetételéről, élet- és lakáskörülményeiről.

A népszámlálás időtartama:

  • Október 1. és 16. között önállóan online lehet kitölteni a kérdőíveket. A kérdőív ide kattintva elérhető, a kitöltéshez szükség van a 12 jegyű belépési kódra, amelyet a népszámlálásra felkérő levélben kaptak meg a háztartások.
  • Október 17. és november 20. között számlálóbiztosok keresik fel azokat a háztartásokat, amelyek október 16-ig nem töltötték ki online a kérdőívet.
  • November 21. és 28. között a település jegyzőjénél tehetnek ennek eleget adatszolgáltatási kötelezettségüknek azok, akik november 20-ig ezt nem tették meg.

Mindazok, akik október 16-ig online kitöltik a népszámlálási kérdőívet, nyereményjátékban vehetnek részt, amelynek keretében az online kitöltési időszak alatt naponta 5 db, egyenként 100 000 forint értékű ajándékutalványt sorsol ki a KSH a kitöltők között.

Akinek kérdése van a népszámlálással kapcsolatban, a nepszamlalas@solymar.hu e-mail címre küldött levélben teheti fel.

Részletes információ Solymár Nagyközség Polgármesteri Hivatalának honlapján található.

solymáronline