Várják a jelöléseket a Babicsek Bernát díjra

499

2023. február 4-én, szombaton a Turay Ida Színházban ismert művészek, színész kollégák és a Paddy and the Rats együttes fellépésével rendezik meg azt az emlékestet, ahol első alkalommal adják át a tragikus körülmények között elhunyt fiatal színész-zenészről elnevezett díjat.

A díjat olyan 41 év alatti fiatal zenész-színész kaphatja, akiről a közönség úgy vélekedik, hogy tehetségével, személyiségével, önzetlen segítőkészségével, szerethető egyéniségével, a nemes célok melletti kiállásával belopta magát a szívekbe s ezzel méltó utódja lehet Bernátnak. A jelöltekről életrajzot és egy 10-15 mondatos ajánlást kérnek, melyet bárki megtehet. A felterjesztéseket 2022. október 31-ig várják az igazgato@turayidaszinhaz.hu email címre. Az ajánlások közül a Babicsek Bernát díj kuratóriuma fogja kiválasztani a díjazottat.

A Bernátról elnevezett díjat 2022 februárjában alapította a Klasszikus Színházért Alapítvány, a Turay Ida Színház és az erre a célra létrehozott kuratórium, tisztelegve egy nagyszerű ember emléke előtt, ezzel is lehetőséget teremtve arra, hogy minden évben, egy újabb fiatal tehetség kerülhessen a figyelem középpontjába. Az elismeréshez kapcsolódik egy ifjúsági díj is, melyet idén a tanévzárón vehetett át a solymári Piszár Dániel.

solymáronline