Szerdán szállítják el a szelektív hulladékot

398

Augusztus 17-én, szerdán viszik el ismét – házhoz menő rendszerben – Solymárról a szelektív hulladékot.

*Arról, hogy mi lehet az oka, ha nem szállítják el a szemetünket, és mit tegyünk ilyen esetben, [itt](http://solymaronline.hu/2021/01/21/mit-tegyunk-ha-nem-vittek-el-a-szemetet/) és [itt](http://solymaronline.hu/2021/02/19/miert-nem-vittek-el-a-szemetet-es-mit-tudunk-tenni/) írtunk korábban.*

A begyűjtés zavartalansága érdekében a Depónia Kft. arra kéri a lakosságot, hogy az újrahasznosítható hulladékot a szállítási napot megelőző este, de legkésőbb a megjelölt napon reggel 6 óráig készítsék ki az ingatlanjuk elé. Figyeljünk arra is, hogy a kihelyezett hulladék napközben se a gyalogos, se a járműforgalmat ne akadályozza.

Szelektíven gyűjthető:

– a tiszta csomagolási, hasznosítható műanyag- és fémhulladék a kék színű szelektív gyűjtőedényben vagy átlátszó zsákban, összelapítva, valamint

– a tiszta papírhulladék a kék színű szelektív gyűjtőedényben vagy összehajtogatva és összekötözve.

[Korábbi cikkünkben](http://solymaronline.hu/2021/03/31/szelektiv-plusz-zsakok-egyben-vagy-kulon-kerdezz-felelek-a-kek-kukakkal-kapcsolatban/) több, szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos kérdésre is megtalálhatják a választ.

A Depónia Kft. figyelmeztet továbbá, hogy települési hulladékot ne helyezzünk az elkülönítetten gyűjtött (szelektív) hulladékok közé, azt továbbra is külön, heti rendszerességgel szállítja el a szolgáltató.

A további hulladékelszállítási időpontokról a [2022-es hulladéknaptárból](http://solymaronline.hu/2021/12/28/itt-a-2022-es-solymari-hulladeknaptar/) tájékozódhatnak.

*solymáronline*