Pályázati támogatással és közösségi összefogással újul meg a Szent Erzsébet téri játszótér

632

Pályázati forrásból megkezdődtek a Szent Erzsébet téri játszótér felújítási munkálatai, július 16-án szombaton pedig közösségi eseményre várják azokat, akik tevékenyen részt vennének a játszótér megújulásában.

2022. áprilisában a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. civil szervezetek számára kiírt pályázatán mintegy hatmillió forint támogatást nyert a Pro Solymaris Egyesület a játszótér felújítására. A pályázati anyagot Gulyás István, a Hutweide településrész önkormányzati képviselője állította össze és nyújtotta be az Egyesület nevében, illetve ő fogja össze a kivitelezési munkálatokat.

“A pályázati forrás felkutatását megelőzően sokszor beszélgettem a körzetemben élő kisgyermekes szülőkkel, nagyszülőkkel arról, hogy milyen igényeik lennének a játszótérrel kapcsolatban, ezeket figyelembe véve készült a pályázat” – mondta el portálunknak Gulyás István.

A támogatásnak köszönhetően két új rugós játékot, két hintát, két padot helyeztek ki, új gumiburkolatot fektettek le, valamint egy nagyméretű napvitorla került a homokozó fölé. A kivitelező az IPS-Gyermekszem Kft. A későbbiekben egy ivókutat is létesítenek majd, melyhez még ki kell alakítani a vízbekötést, a szolgáltató és az Önkormányzat már dolgozik ennek megoldásán.

A Solymári Településüzemeltetési Kft. támogatásával a játszótér régi játékait is felújítják civil összefogás keretében. Ehhez várják azokat a vállalkozó kedvű jelentkezőket, akik július 16-án szombaton 11 órától szívesen részt vennének a régi játékok szebbé, időtállóbbá tételében. A munkában megfáradt önkénteseknek bográcsozással kedveskednek. A jelentkezéseket Gulyás István várja a gulyas.istvan@solymar.hu e-mail címen, vagy a 06 30 470 9307 telefonszámon.

Az elvégzendő feladatok:

– A csúszdás játék jelenlegi elhasználódott ütéscsillapító homokjának kiásása, ennek a helyére kerül majd a tanúsítvánnyal ellátott szemcseméretű homok

– A homokozó keretének körbeásása, lecsiszolása és lefestése

– A meglévő 3 db fából készült játék, és 3 db fa tároló/pihenő lecsiszolása és lefestése

A munkálatok befejezését műszaki szakértői engedélyeztetés követi, a szükséges tanúsítványok megérkezése után ünnepélyes keretek között adják majd át játszóteret a családoknak, várhatóan július végén.

Fotók: Gulyás István

solymáronline