Családi nap a katolikus plébánián – képes beszámoló és videó

1570

Május 14-én, szombaton két év szünet után ismét megrendezték a solymári katolikus egyházközség nagy népszerűségnek örvendő tavaszi családi napját.
Képes összeállításunkban Sarlós Ágnesnek, a plébánia világi lelkipásztori munkatársának beszámolóját olvashatják.

Több év telt el a legutóbbi családi nap óta. Az rendezvény előkészületei lázasan folytak, minden csoport kivette a részét a szervezésből.

Május 14-én, szombaton 10 órakor gitáros szentmisével – melyet plébánosunk, Szemere János atya mutatott be – kértük Isten áldását az előttünk álló napra. A templomból érkezőket állatsimogató és a cserkészek családi versenyjátékai várták.

Délután 14 órától a gyermekek az Ákom-Bákom Bábcsoport Kiskondás című bábelőadását nézték meg a sátorban.

A templomban Professzor Dr. Papp Miklós görögkatolikus atya, a Sapientia Hittudományi Főiskola Morálteológiai Tanszékvezető tanára tartott előadást a felnőtteknek „Élethossziglan komplexen szeretni, erosz, fília és agape szeretet” címmel. Az előadás az egyházközségi honlapon teljes terjedelmében meghallgatható.

15 óra után indult a traktorozás a Fatimai kápolnához, ahol a gyermekek tallérokat gyűjthettek.

A napot az Imperfektum Együttes zenés dicsőítése zárta, a gyermekek ezalatt kézműveskedtek.

Köszönjük mindenkinek az aktív részvételt, a szervezeteknek és támogatóknak a sok munkát, adományt. A visszajelzések jók voltak, a hangulatot a programon készült képek adják vissza a legjobban.

A családi napról a PilisTV felvétel készített, a zenés összeállítás megtekinthető a televízió YouTube-csatornáján.

solymáronline