Újraélesztés tanfolyam a Fészek Waldorf Iskolában

965

A Legelsősegély Alapítvány újraélesztés tanfolyamot tartott a solymári Fészek Waldorf Iskola közel 90 tanulójának. Az Őrangyalképző program keretében a 9.-11. évfolyamos fiatalok elméletben és gyakorlatban is megismerkedhettek a segítségnyújtás alapjaival.

A foglalkozásokon két oktató dolgozott egy-egy csoporttal. A fiatalok elsajátíthatták, hogy mit kell tenniük, ha egy segítségre szoruló életben van, hogyan kell segítséget hívni, milyen adatokat kell elmondani a mentősöknek, és azt is, hogy mi a feladat, ha a hármas érzékelés útján kiderült, hogy a bajba jutott szíve megállt, nem lélegzik, nincs életjel. Ambu babákon gyakorolva tanulták meg az újraélesztés szükséges lépéseit. A tanfolyam végén minden fiatal tanúsítványt kapott a részvételről és ezzel belépett az őrangyalok csapatába.

Berényiné Parti Krisztina, a Fészek Waldorf Iskola munkatársa elmondta, hogy intézményükben nagy gondot fordítanak arra, hogy a megszerzett tudás a gyakorlatban is használható legyen, kapcsolódjon a mindennapi élethez. Az ilyen gyakorlati foglalkozások, mint az újraélesztés tanfolyam adnak értelmet annak, amit biológia órán megtanulnak a gyerekek. A tizedikes tananyag az emberi szervezet működése, ehhez jól kapcsolhatók az elsősegélynyújtással kapcsolatos gyakorlati ismeretek. A tanfolyamon részt vevő diákok biztatást kapnak arra, hogy merjenek segítséget nyújtani.

solymáronline