Jane Goodall nyomában – környezeti nevelési pályázat akár baráti társaságok, szomszédságok részére is

1355

Megnyílt és július 31-ig elérhető a Jane Goodall nyomában című környezeti nevelési pályázat, melyet a Jane Goodall’s Roots & Shoots Hungary írt ki.

“Közösségek, baráti társaságok, civil szervezetek, tanintézmények, óvodák, egyszóval mindenki pályázhat olyan projekttel, ami jobbá teszi a világot. Ezen belül környezeti, természetvédelmi, állatvédelmi vagy embereket segítő projekteket várunk a pályázatokban, amelyekhez esetleg egy kis anyagi segítség jól jönne. Ez lehet akár egy faültetés, amihez nincs pénz facsemetére, vagy hiányzik egy talicska a szomszéd néni krumplis zsákjának az elszállításához. Szóval, csak kreatívan”– hívja fel figyelmünket a Jane Goodall Intézet.

A pályázat részletes kiírása itt olvasható.

A Roots & Shoots (R&S) 100 országban kipróbált, nemzetközi modellen nyugvó környezeti nevelési program, melynek célja, hogy a fiatalokat cselekvésre ösztönözze, és így lehetőséget adjon a számukra, hogy a környezettudatos életmód alapjait tapasztalati úton sajátítsák el. A Roots & Shoots természet- és környezetvédelmi hálózatot Dr. Jane Goodall hívta életre 1991-ben, Tanzániában.

A R&S hálózat tagjai akár óvodások, iskolások, egyetemisták vagy felnőttek, saját maguk által tervezett és véghez vitt kisebb-nagyobb programokkal nyújtanak segítséget a körülöttük lévő élőlényeknek, beleértve az embert is.

solymáronline