Véradás lesz a művelődési házban

1035

A Magyar Vöröskereszt területi szervezete 2022. június 1-jén, szerdán 15.00–18.00 között véradást szervez az Apáczai Csere János Művelődési Házban (Solymár, Templom tér 25.).

Véradó az lehet, aki egészséges, betöltötte a 18. életévét, de még nincs 65 éves (első véradók esetén a felső korhatár 60 év), és testsúlya eléri az 50 kg-ot. Az utolsó véradás napjától számított 365 napon belül a nők négy, a férfiak öt alkalommal adhatnak vért, két véradás között pedig legalább 56 napnak el kell telnie. Nem adhatnak vért a kismamák és gyermeküket szoptató édesanyák, továbbá bárki, aki az elmúlt fél évben tetováltatott vagy egzotikus helyen vakációzott.

A véradást megelőzően bőséges folyadékfogyasztás javasolt, és olyan ruhát érdemes viselni, amely nem szorítja a felkart.

A véradásra vigyük magunkkal személyi igazolványunkat, lakcím- és tajkártyánkat. Védettségi igazolvány nem szükséges, de maszk viselése kötelező.

További véradások pontos idejéről és helyszínéről a www.ovsz.hu és a www.voroskereszt.hu oldalon lehet tájékozódni, az intézmények többségében időpontfoglalásra is van lehetőség

solymaronline