Megjelent a májusi Hírmondó

937
mockups-design.com

Megjelent, és hamarosan minden postaládába eljut a Solymári Hírmondó májusi száma.

Több új gyalogátkelőhellyel, köztük egy úgynevezett intelligens zebrával gazdagodott a település. Hogy mit jelent pontosan ez az elnevezés, megtudhatják a Hírmondó cikkéből, sok más, hasznos információ mellett.

Ünnepélyes keretek között új játszóteret avattak és a Településüzemeltetési Kft. új telephelyének alapkövét is letették. Az eseményről fényképes beszámolót találhatnak az újság első oldalain.

Folyamatban van Solymár településrendezési tervének készítése, a témában a lakosság is tehet javaslatokat. A településtervezés folyamatáról, a lehetőségekről és a problémás pontokról dr. Szente Kálmán adott interjút a lapnak.

Szulák Andrea, az országosan ismert énekesnő tizenkét éve él Solymáron. Idén március 15-e alkalmából Máté Péter-díjat kapott, ennek apropóján beszélgetett vele a Hírmondó, többek között arról, hogy jobb helyre nem is költözhetett volna.

Április 22-24. között emlékeztek meg a magyarországi németség kitelepítéséről. A gazdag program keretében filmvetítésen és könyvbemutatón vehettek részt az érdeklődők, a rendezvénysorozat zárónapján német nyelvű misét, koszorúzást tartottak, ezt követően a művelődési házban kulturális műsort tekinthetett meg a közönség. Az eseményekről beszámoló készült, és a mellékelt QR-kódok segítségével a YouTube-on megtekinthetők a PilisTV felvételei.

A közelmúlt kulturális eseményeit és az előttünk álló rendezvények ajánlóját is megtalálják a Hírmondóban, a művelődési ház programterveiről Varga Zsolt intézményvezető mesélt.

A lap az interneten is elérhető.

A Solymári Hírmondót keressék a postaládákban. Aki nem kapott újságot, a terjesztőnél jelezheti igényét: Kovács Erika (70) 611-7635.

solymáronline