Méry Beáta festménykiállítása nyílik a művelődési házban

736

A solymári festőművész kiállítása Összeköttetés két magányos sziget között címmel április 30-án, szombaton 17 órakor nyílik meg a művelődési házban (Solymár, Templom tér 25.)

A felvidéki származású Méry Beáta az elmúlt három évben készült alkotásaival mutatkozik be a solymári közönség előtt. A művész közel két éve él és alkot Solymáron, a most látható válogatása “összeköttetés” az Indonéziában egy éves ösztöndíjas időszak alatt készült munkák és azok tanulságai, valamint az azóta készült alkotások, folyamatok, külső és belső hely(szín)változtatások, átalakulások, tájak képei között.

Munkáit érzékeny, burjánzó felületek jellemzik; a természeti képeket és jelenségeket analógiába állítja az ember belső történéseivel. Fő inspirációi az archaikus, népi és középkori művészetek és szimbólumok, jellegzetes figurái egyfajta absztrakt struktúrát alkotnak. Sokszor szőttesre emlékeztető képei térben és időben meghatározhatatlan szövevényes rendszerek. Festészetére a grafikai technikák mellett az Indonéziában tanult batik is hatást gyakorolt.

A megnyitóra mindenkit szeretettel várnak, a program díjmentesen látogatható. A kiállítás utána is megtekinthető a művelődési ház nyitvatartási idejében.

apaczai.com/solymáronline