Április 24-ig várják a jelentkezőket a XVI. Solymári Főzőversenyre

1598

2 év után ismét lesz majális a Jegenye-völgyben 2022. május 1-jén. Az eseményen 16. alkalommal rendezik meg a hagyományos solymári főzőversenyt, amire várják a szervezők a vállalkozó kedvű csapatok jelentkezését.

A verseny célja a nemzeti és a sváb gasztronómiai hagyományok felelevenítése és megőrzése. Ebben az évben kizárólag házisertésből vagy vaddisznóból készült ételekkel lehet nevezni a megmérettetésre.

A verseny május 1. vasárnap 9:00-től 13:00 óráig tart. Nevezési díj nincs, a csapatok 8:00 óráig elfoglalják a rendezők által kijelölt helyeiket, majd a zsűri szemléje után elkezdődhet a főzés. Az ételt 13:00 óráig kell elkészíteni, a
zsűri 12:00-13:30-ig értékel, az eredményhirdetés várhatóan 14:00 órakor lesz.

A zsűri részére egy adag ételt kell bírálatra átadni, a zsűri a csapat
megjelenését, az étel ízét és tálalását is értékeli. Minden résztvevő elismerő oklevelet, az első három helyezett csapat serleget és ajándékot kap.

A főzéshez bármilyen környezetbarát tüzelőanyagot (fa, bio-brikett, PB gáz) lehet használni. A főző-sütő edények fajtája sem korlátozott.

A főzőcsapat egy „séfből” és két „kuktából” állhat, de ettől függetlenül
bármennyien részt vehetnek a munkában.

A szervezők minden csapat részére egy körülbelül 3×4 méteres pavilonsátrat biztosítanak.

A főzőversenyre dr. Szente Kálmán polgármesternél lehet jelentkezni április 24-ig e-mailben: polgarmester@solymar.hu vagy telefonon: 06-20-204-0468.

solymáronline