Erdőismereti vetélkedő középiskolásoknak

393

Az Országos Erdészeti Egyesület „Fedezd fel az örökséged” erdőismereti vetélkedője egy izgalmas dimenzió bejárására, megismerésére invitálja a résztvevőket: hogyan él az emberben – kultúrájában, művészetében, lelkében – az erdő. A két elméleti és egy terepi feladatot tartalmazó, online zajló vetélkedőre 2022. március 16-ig jelentkezhetnek a háromfős középiskolás csapatok.

A vetélkedő négy hete során a résztvevők felfedezik a Kárpát-medence erdeiben lezajlott történelmi eseményeket, az itt született és élő mondákat, legendákat, azt, hogyan ihlette meg az erdő íróinkat, költőinket, zeneszerzőinket, festőinket.

A csapatok három feladatcsoportban próbálhatják ki magukat:

  • kvíz az ember és az erdő közös történetének állomásairól
  • esszé a társadalom és az erdő XXI. századi kapcsolatáról
  • fotópályázat, ahol megmutathatják, hogyan látják az erdőt a fotós szemével.

A versenyre a Kárpát-medence bármely oktatási intézményéből háromfős, 9-12. osztályos diákokból álló csapatok jelentkezhetnek a vetélkedő honlapján, március 16-ig.

Az Erdők Nemzetközi Napján, március 21-én induló vetélkedő eredményhirdetése április 22-én, a Föld napján lesz. Az első három helyezett csapat tagjait és felkészítő tanárait értékes könyvutalvánnyal jutalmazza az Országos Erdészeti Egyesület.

solymáronline