Készül Solymár új településrendezési terve

1701

Solymáron új településrendezési terv készül, az önkormányzat felülvizsgálja a Településszerkezeti és Szabályozási Tervét valamint a Helyi Építési Szabályzatát, erről olvashatják dr. Szente Kálmán polgármester felhívását:

Solymár Nagyközség Képviselő-testülete a magasabb rendű jogszabályok módosulása és törvényi kötelezettség miatt megkezdi a Településszerkezeti Terv (TSzT), a Szabályozási Terv és a Helyi Építési Szabályzat (HÉSz) felülvizsgálatát. Az új szabályrendszernek megfelelően teljesen új Településszerkezeti Terv és Településrendezési Terv készül, ez utóbbinak lesz része az új szabályozás és az új építési szabályzat.

A tervezési fázis során több alkalommal adunk majd tájékoztatást a dokumentáció készítésének előrehaladásáról, valamint egyeztető fórumokon is tájékoztatjuk a lakosságot. A teljes új rendezési terv elkészülése és hatályba lépése 2023 tavaszára/nyarára várható, hiszen számos államigazgatási és hatósági egyeztetésen kell átesnie.

Kérem a tisztelt lakosságot, az ingatlanok tulajdonosait, hogy tegyék meg javaslataikat milyen változtatásokat szeretnének az építési, beépítési szabályokban.

Természetesen az új rendezési tervünknek is a magasabb rendű jogszabályok alapján kell állnia, tehát az Országos Településrendezési Terv (2018. évi CXXXIX. törvény: Magyarország és egyes kiemelt térségeinek területrendezési tervéről), illetve a 419/2021. (VII. 15.) Korm. rendelet (a településtervek tartalmáról, elkészítésének és elfogadásának rendjéről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről) előírásainak megfelelően kell eljárnunk. Ennek megfelelően például nagytáblás mezőgazdasági területek vagy nem lakócélra szánt kertes mezőgazdasági övezetek ipari, kereskedelmi vagy lakóövezetté való bevonásáról szó sem lehet.

A javaslatokat az info@solymar.hu elektronikus levélcímre, illetve személyesen vagy postai úton a polgármesteri hivatalba (2083 Solymár, József Attila u. 1.) várjuk 2022. április 30-ig.

Dr. Szente Kálmán
polgármester