A házasság hete Solymáron

928

Mintegy két évtizede Angliából indult el a kezdeményezés, amely Valentin-nap környékén minden évben egy hétig a házasság és a család fontosságára szeretné irányítani a figyelmet. Hazánkban az országos eseménysorozatot 2008 óta rendezik meg a keresztény egyházak és civil szervezetek összefogásával. A Házasság Hete rendezvénysorozat idén február 13-20. között zajlik, a rendezvényekhez Solymár is csatlakozott a Római Katolikus Egyházközség szervezésében.

A solymári programok sora február 12-én kezdődött, a házaspárok zarándoktúrájával. A túra során szakrális helyszínek érintésével 6 kilométeres távot teljesítettek a résztvevők. A február 13-ai nyitó szentmisét követően ezen a héten az esti szentmiséken is a házasság és a család témájáról szólnak a szentbeszédek. A szentmisék után a különböző közösségek – így csütörtökön a Jegyesek, pénteken az Özvegyek csoportja – vezetik a rövid imaórát a házaspárokért.
A Házasság Hetének záró, ünnepi szentmiséje február 20-án, vasárnap lesz, melynek végén a jelenlévő házaspárok áldásban részesülnek.

solymáronline