December 14-én szavaz a Parlament a solymári kárpótlásról

879

December 14-én lesz az Országgyűlésben a végszavazása annak a törvénynek, amely pontot tesz a solymári és a pilisszentiváni kárpótlás ügyének végére. A két település lakóinak kártalanítása a mai napig nem történt meg, holott a kárpótlásról szóló törvény 2021. január 1-jével érvényét vesztette.

A hiányosságot pótlandó az Agrárminisztérium egyedi törvény kidolgozását kezdeményezte. A parlamenti előterjesztést a minisztérium jogi főosztálya a Solymári Érdekegyeztető Fórum adatgyűjtésére és javaslataira támaszkodva dolgozta ki. Annak érdekében, hogy még ez évben törvény szülessen, több politikus és országgyűlési képviselő segítette a folyamat gördülékeny lebonyolítását – tudtuk meg a fórum egyik tagjától.

A törvénytervezet, amelyet dr. Nagy István agrárminiszter november 11-én nyújtott be, a vita során széleskörű támogatásra talált, így van remény arra, hogy a december 14-ére várható végszavazáson végre megszületik a döntés, ami biztosítja a Solymáron és Pilisszentivánon kárt szenvedettek, a szabadságuktól megfosztottak, valamint a másutt kárt szenvedett állandó solymári lakosok és hozzátartozóik kártalanítását.

solymáronline