Gyertyagyújtás, roráté, lelkigyakorlat: kezdődnek az adventi programok

1247

Idén november 28-ára esik advent első vasárnapja, így már november végétől megkezdődnek az adventi programok – gyertyagyújtás, roráté misék – Solymáron is.

A mai napon, azaz november 27-én, szombaton 18 órakor lesz az első gyertyagyújtás a templom előtt, melyen a Solymári Hagyományőrző Asszonykórus fog énekelni. Ekkor fogja Szemere János megáldani az adventi koszorúkat, majd közvetlenül a szertartás után szentmise kezdődik.

Az adventi gyertyagyújtásra minden szombaton 18 órakor, az esti szentmise előtt kerül sor. A második alkalommal, december 4-én a Szokolay Bálint Nőikar színesíti énekével a programot. December 11-én a Corvinus Vegyeskart, december 18-án pedig a Solymári Férfikórust hallgathatjuk meg az ünnepi gyertyagyújtáskor.

Az adventi időszakban – november 29-től december 23-ig – minden hétköznap lesz roráté mise a katolikus templomban reggel 6 órakor. Szombatonként nem lesznek hajnali szentmisék.

Adventi lelkigyakorlaton is részt vehetünk a karácsonyváró időszakban december 15–17-ig, szerdától péntekig triduum szentmise keretében 18:30-as kezdettel. Ezeken a napokon szintén nem lesz roráté reggel. A lelkigyakorlatot Tóth András Sándor atya veszprémi bírósági helynök vezeti majd. Gyónásra lehetőség a szentmisék alatt és után 20 óráig lesz.

Gyónni – a lelkigyakorlaton kívül – adventben minden csütörtökön és pénteken a 5:30–6:00-ig, valamint vasárnap 18:00–18:30-ig, a szentmisék kezdetéig lehet majd.

solymáronline