Santa Diver koncert a Pinceklubban

773

November 26-án, pénteken este 9 órától a Santa Driver lép fel az Apáczai Csere János Művelődési Házban (Solymár, Templom tér 25.).

A 2006 óta működő Santa Diver formációt a 2019-ben Artisjus-díjjal kitüntetett jazzhegedűs, Kézdy Luca, a multiinstrumentalista-zeneszerző, Szesztay Dávid (ebben a formációban basszusgitáron játszik) és Szegő Dávid dobos alkotja. A nem szokványos felállású jazztrió szólistája és zeneszerzője Kézdy Luca, aki összetéveszthetetlen eredeti sounddal, elementáris, de egyben mégis érzékeny játékmóddal szólaltatja meg hangszerét.

Szesztay, akit a magyar közönség főként a Kiscsillag és a saját szólóprojektje kapcsán ismer, a Santa Diver repertoárjához zeneszerzőként és hangszerelőként is sokat hozzátesz. A trió dobosa, Szegő Dávid 2015 óta tagja a formációnak, egyedi stílusával, bevállalós, sokszínű játékmódjával abszolút
meghatározó részévé vált mára a Santa Diver hangzásvilágnak.

A zenekar az elmúlt 13 évben szinte folyamatosan koncertezett. A magyarországi jazzklubok, fesztiválok állandó vendégei és számos külföldi helyszínen is sikerrel léptek már fel, melyek közül kiemelkedik a New York-i Chelsea Music Festival, a belga Gaume Jazz Festival, és az olasz Südtirol Jazzfestival a teljesség igénye nélkül.

Negyedik, Blue Horizon című albumukat 2019 novemberében vették fel az L.A. Gardens stúdióban, Maczkó Róbert hangmérnökkel. A rögzített anyagot Szesztay Dávid keverte. A kompozíciók zömét ezúttal is Kézdy Luca írta, ám a korábbiaktól eltérően zongorán. A lemezen egyébként található még egy Szesztay és egy közös Kézdy-Szesztay szerzemény is. Az új album anyagát 2020. március 6-án mutatták be élőben a Budapesti Opus Jazz Klubban, amit a magyar közszolgálati televízió is rögzített. A lemez anyagát több méltató kritika is értékelte.

A program díjmentesen látogatható.
FELHÍVJUK A KEDVES LÁTOGATÓK FIGYELMÉT, HOGY A MŰVELŐDÉSI HÁZ ÉS INTÉZMÉNYEINEK PROGRAMJAI CSAK MASZKBAN LÁTOGATHATÓK! VIGYÁZZUNK EGYMÁSRA!

apaczai.com/solymáronline.hu