Egyéni gazdaságok összeírása 2021

437

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) november 15. és december 15. között hajtja végre rendszeresen ismétlődő mezőgazdasági összeírását. A gazdáknak elsősorban a növénytermesztésre, az állattenyésztésre, a mezőgazdasági tevékenységet végző munkaerőre, a beruházásokra és a termelésre vonatkozó ráfordításokkal kapcsolatban kell adatokat szolgáltatniuk.

Az adatfelvétel két szakaszban történik:

  1. November 15. és 25. között lehetőség van online önkitöltésre. Az érintett adatszolgáltatóknak elektronikus levélben vagy postai úton küldték meg a www.maja.ksh.hu felületen a belépéshez szükséges kódot. A kérdőívet november 25-ig kitöltők között egy 100 000 forint értékű ajándékutalványt sorsolnak ki.
  2. November 26. és december 15. között a Statek Kft. összeírói keresik fel személyesen vagy telefonon azokat, akik nem éltek az önkitöltés lehetőségével.

A kérdőív kitöltéséhez szükség van a gazdaság adminisztratív azonosítóinak megadásához. A gyors kitöltés érdekében a kitöltés megkezdése előtt praktikus előkészíteni a Nemzeti Agrárgazdasági kamarai azonosítókat és a Magyar Államkincstár ügyfél-azonosítóit.

További információ a www.ksh.hu oldalon található.

solymáronline