Ír kocsmahangulat lesz a művelődési ház rendezvényén

687

November 27-én szombaton 19 órától ír történeteket, zenét hallgathatunk és kiállítást tekinthetünk meg Írországról, közben whiskyt, sört kóstolhatunk az Apáczai Csere János Művelődési Házban.

Kacagtató vagy épp meghökkentő legendák, mesék, történetek keringenek whiskyk és söröskorsók között gomolygó dohányfüstben, miközben a mindenkit magával ragadó, összetéveszthetetlen ír muzsika segít a kedv és a lélek röptetésében. A zene és a történetek megállítják az időt, s míg a közönség a „Zöld szigeten” időzik, a valós világ gondjai ködös messzeségbe tűnnek. Hamisítatlan ír kocsmahangulatba kerülünk az este során, melynek gerincét a zene és a történetek alkotják. Talán sosem hallott érdekességekkel bővíti tudásunkat az országhoz kapcsolódó kiállítás és kvíz, miközben igazi ír whiskyt és sört kóstolhatunk.

Az ír sztorikat könnyed zenés beszélgetés keretében hallhatjuk Sam Redbreast Wilsonnal és Péter Jánossal, a Firkin együttes frontemberével. A pubok hangulatát az előadók idézik meg: Péter János (fuvola, furulyák), Virág Lili (hegedű), Kelemen Ákos (ének, gitár), valamint a Firkin együttes tagjai, kiegészülve Horti Zoltán mesemondóval a Görömbő Kompániából.

A whisky- és sörkóstoló során Írország egyik legkedveltebb és legismertebb whiskyjét, a háromszoros lepárlással készült, bársonyos, citrusos ízű Tullamor Dewt ízlelhetjük meg, mely mellé Guiness Hop House 13 Lager és Ohara’s Red és Stout söröket kínálnak.

Jegyek már kaphatók a művelődési házban (Solymár, Templom tér 25.) hétköznapokon 9–17 óra között. Egy jegy ára 2500 forint, ami tartalmazza egy whisky és egy sör kóstolóját.

A rendezvény a hatályos járványügyi szabályok betartásával látogatható!

apaczai.com/solymáronline